Ucraina a testat sistemul Neptun. Poroșenko spune că ”inamicii” au încercat sabotarea - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ucraina a testat pe 5 aprilie, cu succes, sistemul de apărare antirachetă Neptun.

La testarea sistemului ucrainean Neptun a luat parte și Petro Poroșenko, președintele Ucrainei și comandantul suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Serviciul de presă al președintele Poroșenko a subliniat, potrivit Unian, că toate compomentele sistemului Neptun au fost produse de către industria ucraineană de apărare. Un grup de 11 nave Marinei din Ucraina a asigurat perimetrul în zonă în timpul tragerii care a avut loc la țărmul Mării Negre.

„Astăzi la Odessa a avut loc una din testările finale ale noii rachete de croazieră care va fi integrată în arsenalul Forțelor Navale”, a precizat președintele Poroșenko. El a mai adăugat că noua rachetă poate fi utilizată și de către Forțele Terestre ale Ucrainei. Poroșenko a mai spus, lăudând industria din Ucraina, că raza crescută a rachetei, dar și precizia și capacitatea acesteia, se datorează companiilor din țară.

De asemenea, Poroșenko a subliniat că partenerii Ucrainei au fost invitați să testeze sistemul.

În același timp, președintele Ucrainei anunță că au existat încercări de a împiedica testarea rachetelor ucrainene din partea ”inamicilor”, făcând referire la Rusia. Poroșenko a adăugat că s-a încercat sabotarea testului prin utilizarea mijloacelor războiului electronic.

VIDEO cu testarea Neptun la finalul discursului președintelui Poroșenko:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel