Ucraina a testat sistemul Neptun. Poroșenko spune că ”inamicii” au încercat sabotarea - VIDEO

Ucraina a testat pe 5 aprilie, cu succes, sistemul de apărare antirachetă Neptun.

La testarea sistemului ucrainean Neptun a luat parte și Petro Poroșenko, președintele Ucrainei și comandantul suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Serviciul de presă al președintele Poroșenko a subliniat, potrivit Unian, că toate compomentele sistemului Neptun au fost produse de către industria ucraineană de apărare. Un grup de 11 nave Marinei din Ucraina a asigurat perimetrul în zonă în timpul tragerii care a avut loc la țărmul Mării Negre.

„Astăzi la Odessa a avut loc una din testările finale ale noii rachete de croazieră care va fi integrată în arsenalul Forțelor Navale”, a precizat președintele Poroșenko. El a mai adăugat că noua rachetă poate fi utilizată și de către Forțele Terestre ale Ucrainei. Poroșenko a mai spus, lăudând industria din Ucraina, că raza crescută a rachetei, dar și precizia și capacitatea acesteia, se datorează companiilor din țară.

De asemenea, Poroșenko a subliniat că partenerii Ucrainei au fost invitați să testeze sistemul.

În același timp, președintele Ucrainei anunță că au existat încercări de a împiedica testarea rachetelor ucrainene din partea ”inamicilor”, făcând referire la Rusia. Poroșenko a adăugat că s-a încercat sabotarea testului prin utilizarea mijloacelor războiului electronic.

VIDEO cu testarea Neptun la finalul discursului președintelui Poroșenko:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy