Ucraina a testat sistemul de rachete S-125 Pechora împotriva unor ținte maritime (Video)

DefenseRomania Team / 04 noi 2019 / 19:24

Rachetele de la suprafață, care au fost lansate de sistemul S-125 Perchora, au distrus cu succes o navă țintă, scoasă din uzul forţelor navale ucrainene, în Marea Neagră, a declarat Marina Ucrainei într-un comunicat de presă.

Conform comunicatului, testele au fost efectuate în poligonul de teste Yahorlyk din regiunea Kherson. Cele două rachete S-125 lansate suprafață au distrus o navă dezafectată a forţelor navale ucrainene, care a servit drept țintă. Testele au fost considerate un real succes.

Două rachete lansate de sistemul S-125 au fost suficiente pentru a scufunda complet vasul cu un deplasare de 2.960 tone, se arată în comunicatul marinei ucrainene.

Noile rachete pot fi folosite pentru a distruge ținte aflate la distanţe de până la 40 km şi la o altitudine maximă de 25 km. 

Conform informațiilor disponibile, comandamentul forţelor navale ucrainene intenționează să efectueze în continuare alte câteva teste ale sistemului S-125, după care va decide dacă va fi sau nu implementat şi introdus în dotarea forţelor navale.

Viceamiralului Ihor Voronchenko, șeful Statului Major al Forțelor Navale Ucrainene, a precizat că sistemul S-125 va fi folosit pentru a proteja apele teritoriale ale Ucrainei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy