Ucraina a testat sistemul de rachete S-125 Pechora împotriva unor ținte maritime (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Rachetele de la suprafață, care au fost lansate de sistemul S-125 Perchora, au distrus cu succes o navă țintă, scoasă din uzul forţelor navale ucrainene, în Marea Neagră, a declarat Marina Ucrainei într-un comunicat de presă.

Conform comunicatului, testele au fost efectuate în poligonul de teste Yahorlyk din regiunea Kherson. Cele două rachete S-125 lansate suprafață au distrus o navă dezafectată a forţelor navale ucrainene, care a servit drept țintă. Testele au fost considerate un real succes.

Două rachete lansate de sistemul S-125 au fost suficiente pentru a scufunda complet vasul cu un deplasare de 2.960 tone, se arată în comunicatul marinei ucrainene.

Noile rachete pot fi folosite pentru a distruge ținte aflate la distanţe de până la 40 km şi la o altitudine maximă de 25 km. 

Conform informațiilor disponibile, comandamentul forţelor navale ucrainene intenționează să efectueze în continuare alte câteva teste ale sistemului S-125, după care va decide dacă va fi sau nu implementat şi introdus în dotarea forţelor navale.

Viceamiralului Ihor Voronchenko, șeful Statului Major al Forțelor Navale Ucrainene, a precizat că sistemul S-125 va fi folosit pentru a proteja apele teritoriale ale Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel