Ucraina a testat puterea de explozie a focosului rachetei utilizate de sistemul de rachete RK-360 Neptun (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, a vizitat întreprinderile din industria de apărare care participă la programul ucrainean de dezvoltare a rachetelor. În timpul vizitei, Stepan Poltorak a luat parte la una dintre etapele de testare a sistemului de rachete RK-360 „Neptun" - evaluarea efectului exploziv al focosului, a precizat pe 21 iunie, serviciul de presă al Ministerului Ucrainean al Apărării, potrivit mil.in.ua, citat de BSMAP.

În timpul testelor, focosul a explodat la o anumită distanță față de standul special destinat, constituit dintru-un semicilindru metalic cu marcaj special. După explozie și curățirea fragmentelor standului, a putut fi întocmită harta împrăștierii fragmentelor focosului rachetei R-360 utilizate de complexul RK-360 „Neptun".

Rezultatele testului vor fi analizate în scopul îmbunătățirii capactități distructive a focosului rachetei R-360.

Aceasta este destinată combateri tuturor categoriilor de nave de luptă, de la distrugătoare până la corvete și nave auxiliare, care acționează în mod independent sau în componența grupărilor navale, în condiții meteorologice simple și complexe, în orice moment al zilei și în orice anotimp, find în același timp în măsură să contracareze măsurile de război electronic ale inamicului.

Recent, racheta a primit un nou motor de lansare, cunoscut într-o formă anterioară de la sistemul antirachetă S-125. De asemenea, au fost înlocuite altimetrul, giroscopul și sistemul de navigație.

În prezent, programul de dezvoltare a complexului de rachete RK-360 "Neptun" se află în faza testelor de fabrică. După finalizarea acestora vor începe testele de stat care vor fi decisive pentu stabilirea momentului înzestrării Forțelor Armate ucrainene cu noile rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel