Ucraina a refuzat să primească blindatele franceze Bastion: Franţa le-a găsit un nou destinatar

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armenia a devenit recent destinatarul unor vehicule blindate multifuncționale Bastion din Franța, puse deoparte inițial de către Paris pentru a le oferii Ucrainei. Informaţia a fost publicată de Ouest France, detaliind că vehiculele Bastion, refuzate anterior de Ucraina, au devenit acum un cadou pentru Armenia. 

 

În ultima vreme, Franța a început să furnizeze ajutor militar consistent către Armenia. Ca parte a acestor inițiative, Parisul a aprobat trimiterea unui prim lot de vehicule blindate către Armenia.

În timpul unei vizite diplomatice efectuate la Erevan, la 3 octombrie, Catherine Colonnade - șefa diplomației franceze, a precizat că Parisul a aprobat furnizarea de echipament militar către Armenia. În timpul unei conferințe de presă, ea a dezvăluit că Franța a dat undă verde pentru semnarea mai multor acorduri cu Armenia, facilitând livrarea de echipamente militare pentru consolidarea capacităților sale de apărare.

În perioada 22 și 23 octombrie, Suren Papikyan, ministrul apărării din Armenia, s-a deplasat la Paris pentru o întâlnire cu Sebastien Lecorneux, omologul său francez.

Întâlnirea a dus la încheierea unor acorduri de cooperare bilaterală, pregătind terenul pentru expedierea promptă a echipamentelor militare franceze.

La rândul său, Franța a pus la punct vânzarea a trei radare Thales Ground Master 200 [GM200] și a semnat un memorandum de înțelegere pentru furnizarea sistemului de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Mistral.

Publicatia Ouest France subliniază că transportul de echipamente militare franceze, desinat Armeniei, are loc prin Georgia. Interesant este faptul că ziarul francez La Tribune a relatat despre planurile Parisului de a trimite aproximativ 20 de vehicule blindate Bastion în zona de conflict din Ucraina încă din 2022.

"Aceste vehicule au fost inițial destinate Ucrainei. Cu toate acestea, Kievul le-a considerat ca fiind insuficient protejate împotriva tirurilor de artilerie și a rachetelor antitanc", a precizat publicația. Ca răspuns, guvernul francez și-a redirecționat echipamentele către Armenia, au concluzionat astfel autorii articolului.

Ministrul francez al forțelor armate, Sébastien Lecorneau, a afirmat la 12 noiembrie că Franța are în vedere să refuze transferul de arme din rezervele sale către Ucraina. El a indicat că Parisul se află în prezent în discuții, străduindu-se să convingă Kievul să achiziționeze direct echipamente militare de la producători francezi, cu bani dintr-un fond creat în acest scop.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel