Ucraina a primit din Australia primele transportoare blindate M113AS4 (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Primele patru transportoare blindate M113AS4 dint-un total de 14, care au fost promise Ucrainei de Australia, au fost încărcate într-un avion cargo ucrainean An-124 şi urmează să ajungă la Forţele Armate Ucrainene, se precizează pe site-ul Ministerului Apărării din Australia.

Primele patru din cele 14 transportoare blindate australiene M113AS4 au fost încărcate săptămâna trecută într-un avion cargo ucrainean şi transportate în Ucraina, ca parte a unui pachet de ajutor militar în valoare de 285 de milioane de dolari.

Pachetul de ajutor militar al guvernului australian include vehicule Bushmaster ranforsate, obuziere M777, arme antitanc, muniție, vehicule aeriene fără pilot și echipament personal.

Potrivit  site-ului 9news.com.au, ucrainenii folosesc deja în luptă vehicule Bushmaster australiene, arme antiblindate, sisteme aeriene fără pilot la bord şi muniţie.

"Mergem mai departe, căci aşa ar trebui să facem, pentru că problemele care sunt în joc în Ucraina se aplică peste tot", a declarat ministrul Apărării, Richard Marles, pentru 9News.

"Este atât de important ca lumea să fie solidară în sprijinul Ucrainei şi împotriva agresiunii ruseşti îngrozitoare la care am asistat."

Asistenţa suplimentară a fost salutată călduros de ambasadorul ucrainean în Australia, care a declarat că mijloacele trimise până acum joacă un rol important în efortul de război.

"Australia oferă peste puterile sale", a declarat Vasil Miroşnicenko, într-un interviu pentru 9News, potrivit EpochTimes.

"Singura problemă acum este că avem nevoie de mai mult, pentru că în fiecare zi vedem 100 de soldaţi ucraineni ucişi şi 400 de răniţi", a declarat el.

"Este brutal şi extrem de sângeros. Pentru fiecare obuz ucrainean primim 10 obuze ruseşti şi rămânem fără muniţie".

În condiţiile în care nu se întrevede un sfârşit al conflictului, ministrul Apărării a confirmat că Australia va continua să îşi joace rolul atâta timp cât războiul va continua.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel