Ucraina a primit 80 de tone de muniție din Statele Unite, parte a unei noi asistențe suplimentare de securitate

Cristian Soare |
Data publicării:

În cursul zilei de ieri, pe 14 noiembrie, Ucraina a primit aproximativ 80.000 de kilograme de muniție din Statele Unite. Acesta este cel de-al patrulea lot de asistență suplimentară de securitate, în valoare de 60 de milioane de dolari, pe care Statele Unite îl acordă Ucrainei, potrivit Ambasadei SUA la Kiev.

Ambasadei SUA la Kiev a precizat ieri, într-un comunicat de presă, ca Ucraina a primit aproximativ 80.000 de kilograme de muniție din Statele Unite, fiind al patrulea lot de asistență suplimentară de securitate, în valoare de 60 de milioane de dolari.

În fotografiile publicate puteți observa paleți pe care sunt aşezate mai multe cutii cu muniţie.

Din 2014, Statele Unite au oferit Ucrainei asistență de securitate în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari.

Interesant este că pe 22 octombrie, Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că al treilea și, din anumite motive, ultimul lot de asistență suplimentară de securitate în valoare de 60 de milioane de dolari din partea Statelor Unite pentru Forțele Armate ale Ucrainei a ajuns în Ucraina. 

Cel de-al treilea lot de asistență suplimentară de securitate a inclus muniție, arme antitanc și de înaltă precizie (inclusiv FGM-148 Javelin), echipamente medicale și alte echipamente militare.

Primul lot, care a sosit în Ucraina pe 10 octombrie, a inclus truse de prim ajutor, echipamente de supraveghere radar, arme de înaltă precizie, precum și alte arme și muniții, inclusiv lansatoare de grenade M430A1 HEDP de 40 mm, muniție de 7,52 × 51 mm și muniție de calibru 12,7 mm × 99 mm (0,50 BMG).

Ca parte a asistenței logistice pentru Ucraina, Statele Unite construiesc si o serie de facilități pentru marina ucraineană - o nouă bază navală la Ochakovo și o cazarmă pentru pușcași marini în Mikolayiv, precum și o serie de alte facilități pentru armată, Forțele și Garda Națională a Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel