Ucraina: A început schimbul de prizonieri între Kiev şi separatiştii proruşi (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un important schimb de prizonieri între Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei era în curs de desfăşurare duminică la amiază, a anunţat preşedinţia ucraineană, citată de France Presse.

,,Procesul de eliberare a persoanelor deţinute a început la punctul de control Maiorsk din regiunea Doneţk", a postat pe Twitter preşedinţia fără să dea detalii.

În imaginile transmise în direct de preşedinţie, se puteau vedea două autocare sosite din teritoriile separatiste pe un teren păzit de soldaţi ucraineni înarmaţi în apropierea satului Odradivka din zona controlată de Kiev, la aproximativ zece kilometri de linia frontului. Jurnaliştii nu au avut acces direct la acest teren, potrivit Agerpres.

Identitatea şi numărul exact de prizonieri nu au fost comunicate de beligeranţi, dar operaţiunea ar trebui să vizeze mai mult de o sută de persoane în total.

Potrivit informaţiilor neconfirmate apărute în media ucrainene, separatiştii ar urma să elibereze în principal militari ucraineni, dar şi activişti sau jurnalişti care au fost închişi.

La rândul său, Kievul ar putea schimba în special trei bărbaţi condamnaţi la închisoare pe viaţă după ce au comis un atentat mortal la Harkov în februarie 2015, precum şi foşti membri ai poliţiei antirevoltă judecaţi în Ucraina pentru presupusa lor implicare în represiunea sângeroasă din Piaţa Maidan în 2014, urmată de plecarea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici.

Această din urmă posibilitate a stârnit indignarea multor ucraineni şi o asociaţie de familii ale victimelor i-a cerut preşedintelui Volodimir Zelenski să renunţe la ea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel