Ucraina a efectuat un nou test cu racheta Vilkha-M (Video)

S.I. Catalin / 03 apr 2020 / 12:24

Biroul de Proiectare Luch din Ucraina a efectuat, în perioada 30-31 martie, un alt test al rachetei Vilkha-M, a precizat Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei pe site-ul său web.

„Chiar și în condițiile carantinei impuse de pandemia COVID-19, programul de rachete ucrainene, dezvoltat cu participarea activă a Ministerului Apărării din Ucraina și a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, continuă să fie pus în aplicare în mod constant'', se arată în comunicatul de presă.

În perioada 30-31 martie,  într-un poligon de testare din regiunea Odesa, au fost efectuate cu succes teste ale rachetei Vilkha-M cu o rază de 120 km.

"Vilkha-M" reprezintă o variantă modernizată a rachetei sovietice 9K58 "Tornado", are o rază de acțiune de 120 km și este dezvoltată de colectivul întreprinderii de stat "Biroul de proiectare Luch" din Kiev, în cooperare cu alte întreprinderi private și de stat din cadrul complexului industrial de apărare al Ucrainei.

Ministerul Apărării din Ucraina intenționează să achiziționeze aproximativ 3.000 de rachete si alte cateva zeci de lansatoare în valoare de 2 miliarde de grivne (72 de milioane USD).

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy