Ucraina a confiscat şapte avioane ruseşti MiG-25: Vor ajunge o sursă de piese de schimb pentru aeronavele Forțelor Aeriene Ucrainene

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane Mig-25 dezafectate. Sursa Foto: MilitaryAviation.
Avioane Mig-25 dezafectate. Sursa Foto: MilitaryAviation.

Recent, MiG-25, un avion de vânătoare din perioada sovietică, a fost in centrul unor discutii intense în Ucraina, deoarece guvernul de la Kiev a propus confiscarea a șapte dintre aceste aeronave, care au apartinut anterior armatei ruse, dar au ramas pe teritoriul Ucrainei. Aceste MiG-25 sunt destinate să fie folosite ca sursă de piese de schimb pentru alte avioane de luptă aflate în dotarea Forțele Aeriene Ucrainene.

Guvernul ucrainean a aprobat propunerea de a confisca avioanele MiG-25 și alte proprietăți ale rușilor din Ucraina, potrivit Ministerului Economiei de la Kiev.

,,Guvernul a aprobat un decret al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a pune în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare privind confiscarea forțată a proprietății statului agresor și a rezidenților săi. Documentul prevede confiscarea a peste 800 bunuri mobile", se arată în comunicatul Ministerului Economiei de la Kiev.

Potrivit documentului, se propune confiscarea a aproximativ 500 de vagoane, platforme, cisterne, un petrolier, peste 300 de camioane și autoturisme, camioane-cisternă, utilaje de construcții și motoare de avion. De asemenea, vor fi confiscate șapte avioane rusești MiG-25, care vor fi folosite că piese de schimb pentru avioanele de luptă ucrainene, a precizat Ministerului Economiei de la Kiev.

Ministerul ucrainean al Economiei precizează că toate bunurile menționate mai sus vor contribui la consolidarea capacitaţii  de apărare.

 

Cele șapte avioane MiG-25 au fost reparate în trecut de ucraineni la cererea Rusiei

 

Înainte de a pune în aplicare această decizie, oficialii de la Kiev a făcut o listă cu toate bunurile Federației Ruse și pentru a justifica legal confiscarea acestora, astfel încât Mosova să nu poată contesta această decizie în instanțele internaționale.

În același timp,  publicaţia ucraineană Defense Express precizează că rămâne de văzut de unde provin aceste avioane MiG-25 care au aparținut cândva forțelor armate ruse și ce componente pot fi utilizate de pe acestea și instalate pe aeronavele Forțelor Aeriene Ucrainene.

Cel mai probabil, Ministerul ucrainean al Economiei face referile la cele șapte avioane MiG-25 care, potrivit unor rapoarte media, au fost reparate la una dintre întreprinderi ucrainene de apărare în anii 1990, dar au fost consemnat la sol, deoarece Ministerul rus al Apărării, în calitate de client, pur și simplu nu a plătit pentru repararea lor, iar acestea se afla încă la sediul acestei întreprinderi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel