Ucraina a capturat un obuzier funcțional Msta-SM2 fabricat recent (Video). Rușii abandonează tehnica în fața contraofensivei

Darius Muresan |
Data publicării:
Obuzier 2S33 Msta-SM2 de 152 mm. Foto: Topwar.ru
Obuzier 2S33 Msta-SM2 de 152 mm. Foto: Topwar.ru

Forțele de apărare ale Ucrainei au capturat un obuzier autopropulsat Msta-SM2 de 152 mm modern folosit de forțele invadatoare ruse. Captura a avut loc în contextul contraofensivei din direcția est din Harkov.

Imaginile au fost publicate de contul de Twitter Ukraine Weapon Tracker și prezintă obuzierul Msta-SM2 capturat de ucraineni. 

Acțiunea a avut loc în timpul contraofensivei din Harkov. 

 

Amintim că în cursul zilei de ieri președintele Volodimir Zelenski a conformat că forţele ucrainene au recucerit mai multe localităţi din regiunea Harkov, situată în nord-estul Ucrainei, care fuseseră ocupate de trupele ruse.

„Săptămâna aceasta avem veşti bune din regiunea Harkov", a spus preşedintele Zelenski în discursul său video de seară difuzat pe reţelele de socializare. Fără a le numi, preşedintele a menţionat doar "localităţi în care steagul ucrainean a revenit".

 

Despre obuzierele autopropulsate modernizate 2S33 Msta-SM2

 

În mai 2020, DefenseRomania preciza, citând surse mass-media ucrainene, că militarii ruși din regiunea Bryansk din Rusia, aflată la doar 60 de kilometri de granița cu Ucraina, au primit un alt lot de zece obuziere autopropulsate 2S33 Msta-SM2.

Trupele ruse au primit primele 15 obuziere autopropulsate 2S33 Msta-SM2 în ianuarie 2020. 

Cadenţa de tragere a unui obuzier 2S33 MSTA-SM2 este de peste 10 proiectile pe minut şi poate lovi ţinte aflate la o distanţă de până la 29 de kilometrii. 

Obuzierul este concepută pentru a distruge sisteme de artilerie, vehiculele blindate, sistemele de apărare aeriană și anti-rachetă, precum și fortificaţii ale trupelor inamice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel