Mai multe sisteme de artilerie ale armatei ruse au fost abandonate în apropiere de graniţa cu Ucraina (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai mulţi bloggeri ruşi au publicat săptămâna trecută, pe reţele de socializare, imagini foto-video în care pot fi observate mai multe sisteme de artilerie grea, abandonate și nepăzite. Potrivit informaţiilor furnizate de cei care au realizat imaginile, sistemele de artilerie s-ar afla în proximitatea gării din orașul Pochep (regiunea rusă Bryansk).

În imaginile surprinse de unul dintre bloggeri, pot fi observate cel puțin zece obuziere autopropulsate 2S19 MSTA-S de 152mm, 3 trei transportoare blindate 1V13 și 3 vehicule de comandă și recunoaștere 1V14, precizează publicaţia Defence-Blog.

Potrivit sursei citate, sistemele de artilerie grea au fost lăsate nesupravegheate mult timp. Surse au raportat că vehicule militare au fost utilizate ca parte a unui exerciţiu militar de antrenament, iar ulterior ar fi trebui să fie transportate la bazele militare de care aparţin, dar au existat dificultăți în ceea ce privește transportarea cestora.

Publicaţia Defence-Blog mai precizează că Pochep este un oraș dintr-o regiune care se învecinează cu nord-estul Ucrainei, la aproximativ 60 de kilometri distanţă.

În mai 2020, DefenseRomania preciza, citând surse mass-media ucrainene, că militarii ruși din regiunea Bryansk din Rusia, aflată la doar 60 de kilometri de granița cu Ucraina, au primit un alt lot de zece obuziere autopropulsate 2S33 Msta-SM2. Trupele ruse au primit primele 15 obuziere autopropulsate 2S33 Msta-SM2 în ianuarie 2020. 

Cadenţa de tragere a unui obuzier 2S33 MSTA-SM2 este de peste 10 proiectile pe minut şi poate lovi ţinte aflate la o distanţă de până la 29 de kilometrii. 

Obuzierul este concepută pentru a distruge sisteme de artilerie, vehiculele blindate, sistemele de apărare aeriană și anti-rachetă, precum și fortificaţii ale trupelor inamice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel