Zelenski anunță „vești bune” din Harkov. Ucraina ar fi reușit să recucerească câteva localități din regiune

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Kirilo Timoşenko, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski @Facebook
Foto: Kirilo Timoşenko, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski @Facebook

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat miercuri că forţele ucrainene au recucerit mai multe localităţi din regiunea Harkov, situată în nord-estul Ucrainei, care fuseseră ocupate de trupele ruse, fără a oferi însă detalii, transmite AFP.

"Săptămâna aceasta avem veşti bune din regiunea Harkov", a spus preşedintele Zelenski în discursul său video de seară difuzat pe reţelele de socializare. Fără a le numi, preşedintele a menţionat doar "localităţi în care steagul ucrainean a revenit".

Observatorii au raportat în ultimele zile despre un presupus progres al forţelor ucrainene în regiunea Harkov, fără ca aceste informaţii să poată fi verificate dintr-o sursă independentă.

Ucraina întreprinde încă de săptămâna trecută o contraofensivă în sudul ţării, despre care pretinde că are succes, în timp ce Moscova dă asigurări că adversarul suferă pierderi grele.

Regiunea Harkov a fost parţial ocupată de armata rusă de la începutul invaziei, pe 24 februarie. Oraşul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, este în mod regulat vizat de bombardamente soldate cu morţi, dar forţele Moscovei nu au reuşit niciodată să îl cucerească.

Tot miercuri, un înalt oficial al Pentagonului a declarat că forţele ucrainene fac "progrese lente, dar semnificative" pe câmpul de luptă şi în prezent se descurcă în sud mai bine decât o face Rusia."Suntem încă la început. Cred că ucrainenii fac progrese lente, dar semnificative. Şi vom vedea cum se vor desfăşura lucrurile", a declarat subsecretarul pentru politica de apărare Colin Kahl în cadrul unui eveniment găzduit de Defense News."Dar cu siguranţă cred că, în acest moment, în sud lucrurile merg mai bine pentru partea ucraineană decât pentru partea rusă". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel