U.S. Marine Corps vrea mai multe vehicule amfibii de la BAE Systems

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

U.S. Marine Corps a atribuit companiei BAE Systems o modificare a contractului care prevedea livrarea celui de-al doilea lot de vehicule de luptă amfibie (ACV). Potrivit companiei, contractul de 169 milioane de dolari acoperă producţia a altor 33 de vehicule de tip ACV.

Transportorul blindat 8x8 pe care U.S. Marine Corps l-a comandat este un vehicul de nouă generație construit de compania BAE Systems în cooperare cu compania italiană Iveco.

ACV-ul a fost proiectat să ofere un grad de ridicat de protecţie, mai multă manevrabilitate și mobilitate trupelor, dar şi să poată fi uşor modernizat pentru a răspunde cerinţelor viitoare ale U.S. Marine Corps.

Vehiculul poate transporta 13 pușcași marini, iar echipajul poate fi suplimentat cu încă trei soldaţi în funcție de misiune. 

În iunie 2018, U.S. Marine Corps  a selectat designul propus de BAE Systems pentru un nou transportor blindat amfibiu, înaintând o primă comandă de 30 unităţi. În iunie 2019, BAE Systems și Iveco au primit un contract pentru a dezvolta ACV-uri echipate cu staţii de arme – cu un tun de 30 mm.

La 15 octombrie 2020, Iveco a anunțat că prima flotă de 18 ACV-uri a fost livrată, după cinci ani de testare, unui pluton de pușcași ai U.S. Marine Corps. La 10 decembrie 2020, Marine Corps și BAE Systems au anunțat începerea producției unui lot de 36 de ACV-uri, așteptat să crească la 72 la începutul anului 2021. 

Anterior, compania a primit din partea U.S. Marine Corp un contract de proiectare și dezvoltare pentru o variantă versiune a acestui transportor blindat care dispune de o turelă înarmată cu un tun de 30 mm (ACV-30).

ACV-30 este echipat cu o turelă MCT-30 acționată de la distanță – proiectată de compania Kongsberg. În mai 2020, s-a anunțat că Kongsberg Defense & Aerospace AS (KONGSBERG) a fost selectat de BAE Systems pentru proiectarea și fabricarea unei turele care să dispună de un tun de calibru mediu şi care să poată fi controlată de  la distanță, pentru a putea fi integrată pe noul vehiculul de luptă amfibiu.

ACV este propulsat de un motor diesel Iveco Cursor 16 cu șase cilindri de 700 CP care dezvoltă un cuplu de 3000 Nm. Vehiculul poate atinge o viteză de 105 km/h cu o autonomie maximă de 523 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel