U.S. Marine Corps are pe masă două oferte pentru viitoarea generaţie de vehicule de recunoaștere. Anul 2023 începe cu testarea înlocuitorului pentru vechile LAV-25

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

U.S. Marine Corps este cu un pas mai aproape de înlocuirea vechilor sale vehicule blindate ușoare, deoarece toate prototipurile noului vehicul militar de recunoaştere, dezvoltate în cadrul programului militar ARV (Advanced Reconnaissance Vehicle), sunt acum în custodia pușcașilor marini. Oficial, două companii concurează pentru a construi viitorul vehicul de recunoaştere, care va înlocui vechile LAV-uri din anii 1980. U.S. Marine Corps intenţionează să renunţe la toate vehicule LAV-25 până la începutul lui 2030.

 

 

U.S. Marine Corps (USMC) derulează programul militar de înzestrare ARV (Advanced Reconnaissance Vehicle) care are ca scopt înlocuirea a aproximativ 600 vehicule militare LAV-25, produse de la începutul anilor ’80.

U.S. Marine Corps caută să-și înlocuiască flota de 600 de LAV-25 cu aproximativ 500 de ARV-uri care vor fi conectate la sisteme fără pilot și vor face schimb de informaţii în reţea.

Prototipurile, propuse de cele două companii concurente Textron şi General Dynamics Land Systems, sunt planificate pentru livrare în primul trimestru al anului 2023. U.S. Corpul Marinei va petrece șase luni evaluând prototipurile, apoi va lua o decizie cu privire la care dintre acestea va intra în procesul de producţie.

Se estimează că valoarea programului ARV ar putea ajunge până la 6,8 miliarde dolari şi va  fi derulat pe parcursul a cinci ani. Planul este că U.S. Marine Corps să achiziţioneze aproximativ 500 de noi vehicule de recunoaştere.

La 16 iulie 2021, pușcașii marini au selectat companiile Textron Systems și General Dynamics Land Systems pentru a construi prototipuri ARV, livrarea prototipurilor fiind așteptată în perioada primul trimestru al anului fiscal 2023, cu evaluarea prototipurilor încheindu-se în al treilea trimestru al anului fiscal 2023. În cazul în care testarea prototipurilor se dovedește a fi un succes, U.S. Marine Corps ar putea iniția atunci prima etapă a procesului de producţie în serie.

În urmă cu două zile, compania General Dynamics Land Systems (GDLS) a anunțat că va livra primul său prototip de vehicul, dezvoltat pentru programul militar ARV, către U.S. Marine Corps.

Potrivit unui unui comunicat de presă al GDLS, compania a prezentat vineri prototipul său ARV care urmează să fie spus testării şi evaluării de către U.S. Marine Corps.

"Prototipul nostru ARV construit special este rezultatul a mai multor ani de cercetare și dezvoltare la nivel intern și în colaborare cu USMC", se mai arată în comunicatul companiei General Dynamics Land Systems.

Textron Systems propune vehiculul 6x6 Cottonmouth.Vehiculul 6x6 Cottonmouth, echipat cu sistemul Elbit 'IronVision', este unul dintre cele două vehicule de recunoaștere selectate de U.S. Marine Corps pentru programul ARV.

Conglomeratul industrial american Textron a anunțat, la începutul lunii decembrie, că USMC a primit primul vehicul de recunoaștere Cottonmouth.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel