U.S. Marine Corps a intrat în posesia mai multor rachete antitanc de fabricaţie rusească 

S.I. Catalin |
Data publicării:

U.S. Marine Corps a raportat recent că specialiștii săi EOD au efectuat o examinare detaliată a mai multor sisteme de rachete antitanc ghidate 9M111M Fagot-M (numele de cod NATO este AT-4B Spigot) fabricate în Rusia, care au fost recent obținute de forțele militare aliate din sudul Siriei.

Comandamentului Central al Armatei Americane din Orientul Mijlociu (CENTCOM) a anunțat că specialiștii specialiștii săi EOD (Explosive Ordnance Disposal) – membrii unităților militare de geniu – au efectuat o examinare detaliată a patru sisteme de rachete ghidate antitanc AT-4B Spigot, care au fost recent obținute de forțele militare aliate din sudul Siriei.

În timpul procesului de examinare, tehnicienii EOD au reușit să adune date valoroase despre aceste sisteme de de rachete antitanc ghidate.

Potrivit publicaţiei Defence-Blog, care citează declaraţiile lui Joshua Hays, căpitan în cadrul  U.S. Marine Corps şi purtător de cuvânt al Special Purpose Marine Air-Ground Task Force – Crisis Response (SPMAGTF-CR), una dintre cele patru rachete recuperate – instalate pe unul dintre sistemele AT-4B Spigot – avea probleme de funcţionalitate și probabil nu şi-ar fi atins cu succes ţinta în momentul în care era lansată.

Sistemul antitanc 9K111 Fagot a fost dezvoltat de Biroul rus de Proiectare al Fabricii de Armament Tula începând cu anul 1962. Acesta este un complexul portabil de rachete antitanc ghidate, dar poate fi instalat şi pe unele vehicule militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel