Turcii nu glumesc. Bayraktar va fi produs în Ucraina: A început costrucția fabricii pentru modelele Bayraktar TB2 și Akinci

Compania turcă Baykar va produce la fabrica din Ucraina cel puțin două modele de drone Bayraktar: TB2 și Akinci. De asemenea, vizita lui Zelenski la Istanbul a mai bifat un obiectiv: Turcia și Ucraina vor coopera în domeniul industriilor și tehnologiilor strategice.

După ce la sfârșitul anului trecut a devenit publică faptul că turcii de la Bayakar Defence vor să operaționalizeze în maxim doi ani o fabrică de drone în Ucraina, iată că vine și anunțul privind primele lucrări la proiectul fabricii Baykar.

Astfel, Oleksandr Kamișin, ministrul Industriilor Strategice al Ucrainei, a anunțat că lucrările la fabrica Bayraktar au început deja, scrie NV.

„Dacă vorbim de uzina Bayraktar, despre care se discută în Ucraina de câțiva ani, lucrările de construcție au început deja la această uzină. Uzina a început să fie construită și nu există doar pe hârtie, pe memorandumuri”, a menționat el.

Kamișin - care în, anul de după invazie, a fost șeful Căilor ferate ucrainene (Ukrzaliznytsia) și a gestionat impecabil întreg procesul legat de circulația feroviară (inclusiv zecile de deplasări cu trenul ale oficialilor europeni) - nu a confirmat care vor fi modelele produse la fabrica Bayraktar de pe teritoriul Ucrainei.

Cu toate acestea, se pare că vorbim de cel puțin două tipuri de drone ce ar putea ieși de pe poarta fabricii ucrainene - TB2, Akinci. Potrivit publicației citate, la sfârșitul lunii iunie 2023, compania Baykar a primit permise de licență din Turcia pentru producția completă a UAV-urilor Bayraktar TB2 și Akinci în Ucraina.

Pentru un al treilea model de dronă, există doar o declarație a șefului companiei turce care, în septembrie 2022, declara că dorește să construiască la fabrica din Ucraina și drona cu motor cu reacție - Kizilelma.

Foto: Vizita lui Volodimir Zelenski în Turcia / Sursa: mspu.gov.ua

Trebuie spus că, vizita la Istanbul a lui Zelenski, a însemnat și semnarea unui Memorandum de înțelegere privind cooperarea în industrii și tehnologii strategice între companiile turce și ucrainene. Potrivit lui Kamișin, una dintre direcțiile cheie ale cooperării este dezvoltarea capacităților și capacităților de producție ale diferitelor tipuri de UAV. 

 

Kamișin: Ucraina a produs mai multe proiectile în iunie decât în ​​tot anul trecut

 

Adus, din martie 2023, în poziția de ministru al Industriilor Strategice al Ucrainei, Oleksandr Kamișin pare că a început să miște lucrurile acolo.

Într-un interviu acordat Bloomberg, ministrul explica faptul că Ucraina a produs în luna iunie mai multe obuze de mortier și artilerie decât în tot ​​anul trecut.

În același timp, Kamișina refuzat să precizeze câte proiectile au fost produse în iunie, raportat la anul ​​2022. Potrivit ministrului, mai este mult de parcurs în ceea ce privește creșterea producției de muniție.

"Nu aș spune că suntem atât de grozavi încât am reușit să creștem producția de muniție în trei luni (de la instalarea în funcția de ministru n.r.). Adevărul e că în 2022, am produs foarte puțin", a menționat el.

După cum scrie publicația, furnizarea de arme către Ucraina de către SUA și aliații săi a fost principalul obiectiv până acum, dar Kievul se grăbește să-și consolideze propria producție pentru a nu fi atât de dependentă de exterior. .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel