Turcia vrea să modernizeze transportoarele blindate ACV-15 (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Industria turcă de apărare a lansat un program de modernizare a vehiculelor blindate de luptă ACV-15 AFV ale Forțelor Armate Turce. Programul de modernizare a vehiculelor ACV-15 a fost atribuit Aselsan şi companiei turce de vehicule blindate FNSS.

ACV-15 (ZMA-15) este denumirea unei familii de vehicule blindate de luptă, dezvoltată de compania de apărare turcă FNSS, dar mai sunt fabricate sub licenţa și de compania DefTech din Malaezia. 

Platforma pe care a fost dezvoltată familia de vehicule ACV-15 a fost o încercare reuşită de a combina capacitățile unui vehicul de luptă pentru infanterie (IFV) și un transportor blindat (APC). 

De asemenea, ACV-15 are la bază vehiculul american de luptă pentru infanterie (AIFV), care, la rândul său, are la baza transportorul blindat american M113A1.

FNSS a dezvoltat ACV-15 pe baza AIFV-ul american pentru a îndeplini cerințele operaționale ale Comandamentului Forțelor Terestre Turce (TLFC). Primele vehicule ACV-15 au fost livrate în 1992. Un total de 2.280 ACV-15 sunt în serviciul armatei turce, dintre care: 650 AFV (vehicul blindat de luptă), 1.400 de transportore blindate, 50 ATV (Armored Tow Vehicle) și 180 AMV (Armored Mortar Vehicle). 

Familia de vehicule ACV-15 este, de asemenea, în Forţelor Armate din Emiratele Arabe Unite și Malaezia. Malaezia a comandat, în anul 2000,  267 ACV-15 în diferite versiuni, toate fiind livrate. Varianta malaysiană a AIFV turcesc se numește ACV-300 Adnan și este rezultatul unei colaborări între FNSS și compania malaieziană DRB-Hicom Defense Technologies (Deftech).

 

Turcia vrea să modernizeze familia de vehicule ACV-15

 

Potrivit publicaţiei Militar Yleak, pachetul de modernizare pentru ACV-15 include; o transmisie şi o suspensie îmbunătăţită pentru că vehiculul să poată desfăşura o gamă mai largă de misiuni pe câmpul de luptă; un sistem de protecție NBC (nuclear, biologic, chimic) şi o nouă stație de arme telecomandata NEFER – proiectată și fabricată de ASELSAN –  care poate fi operată de la distanţă.

Turela este armată cu un tun automat de 25 mm și o mitralieră coaxială de 7,62 mm. Turela oferă protecție balistică de nivel 2 STANAG 4569. Conform contractului, livrările către Armata turca a primelor ACV-15 modernizate se vor face în perioada 2021-2023.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel