Turcia vrea o forţă navală mai puternică | Erdogan: Până în 2027, Forțele Navale Turce vor avea șase noi submarine din clasa REIS

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că Turcia intenționează să pună în funcțiune un submarin din clasa REIS (Type-214TN) în fiecare an, astfel încât Forțele Navale Turce să aibă șase submarine noi până în 2027.

Vorbind la o ceremonie de lansare a construirii submarinului Selman Reis la Șantierul Naval Golcuk din provincia Kocaeli (nord-vestul Turciei), Erdogan a declarat că Forțele Navale Turce are urma să aibă șase submarine noi până în 2027.

Turcii construiesc submarinele din clasa Type 214 în baza unui contract cu concernul german ThyssenKrupp Marine Systems. Contractul a fost semnat în 2009 și se ridică la aproximativ 2.5 miliarde de euro. În baza unei licențe, submarinele sunt construite la Șantierul Naval Golcuk.

Prin construcția de noi submarine, Turcia urmărește să sporească capacitatea Marinei turce, cu implicarea activă a industriei de apărare de la Ankara.

,,Submarinele noastre, pot ajunge la o adâncime de peste 300 de metri, pot funcționa timp de trei zile sub apă, pot naviga timp de 12 săptămâni fără a fi nevoie de realimentare. Acestea sunt echipate cu arme eficiente împotriva țintelor subacvatice, de suprafață și terestre, au capacitatea de a lansa diferite tipuri de torpile, rachete și mine. De asemenea, integrăm torpila Akya și racheta anti-navă Atmaca pe submarinele noastre", a declarat Erdogan.

Erdogan a adăugat că submarinul Hizir Reis urmează să intre în dotarea Forţelor Navale Turce în 2023, iar Selman Reis în 2027.

Aproximativ 30 de companii turce sunt implicate în acest program militar de înzestrare cu subarine al Forţelor Navale Turce.

,,Începând din acest an, vom pune în funcțiune unul dintre submarinele noastre, iar până în 2027 marina noastră va avea șase submarine noi’’, a precizat preşedintele Turciei.

Primul submarin din clasa REIS construit la Șantierul Naval Golcuk, PIRI REIS, a fost prezentat în 2019 şi lansat la apă în martie 2021 și este programat să intre în serviciul marinei turce în 2022. Al doilea submarinul HIZIR REİS, care a fost adus într-un doc uscat pe 24 mai, este programat să fie pus în funcțiune în 2023. Din acest an, un submarin va fi pus în funcțiune în fiecare an, iar 6 submarine din clasa Reis vor fi livrate marinei turce până în 2027.

Programul de livrare a submarinelor din clasa Reis este următorul:

  • TCG Piri Reis - 2022
  • TCG Hizir Reis – 2023
  • TCG Murat Reis – 2024
  • TCG Aydin Reis – 2025
  • TCG Seydi Ali Reis - 2026
  • TCG Selman Reis – 2027

"Am realizat multe proiecte care vor face că marina noastră să fie mai puternică și mai descurajatoare pentru securitatea Patriei Albastre", a adăugat Erdogan.

Mavi Vatan „Patria Albastră” este o doctrină care încurajează Turcia să-și impună suveranitatea în Marea Neagră, Egeea și Mediterana.

Erdogan a subliniat, de asemenea, cât de mult a investit Turcia în ultimii ani în dezvoltarea industriei de apărare, afirmând că dependența de surse externe a fost redusă la minimum.

,,În timp ce dependența externă în industria de apărare era de 80% atunci când am preluat mandatul, astăzi am ajuns la o rată de producție internă și națională de peste 70%. În prezent, derulăm peste 750 de proiecte la nivelul industriei de apărare, dintre care jumătate au fost lansate în ultimii cinci ani. Am realizat multe proiecte care vor face că marina noastră să fie mai puternică și mai descurajatoare pentru securitatea Patriei Albastre", a adăugat președintele Turciei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel