Turcia va începe producția de rachete de croazieră anti-navă (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Conducerea industriei de apărare din Turcia (SSB) a semnat un acord cu două companii indigene Rokestan și Aselsan pentru fabricarea comună în masă a primelor rachetelor de croazieră anti-navă.

Prima rachetă indigenă de croazieră anti-navă din Turcia este pregătită pentru producția în masă, a anunțat vineri președinția industriei de apărare turcească (SSB) printr-un comunicat de persă, citat de agenţiei de presă Anadolu.

Roketsan (cel mai mare producător turc de armament și un important contractor în domeniul apărării) este însărcinat cu producția în serie a rachetelor de croazieră ATMACA. Conform acordului, echipamentul și piesele de schimb pentru sistemul de control şi lansare al rachetelor vor fi produse de compania turcească Aselsan (corporație care produce aparatură radio militară tactică și sisteme electronice de apărare pentru Forțele Armate turce).

Cele două companii turce vor folosi resursele locale pentru dezvoltarea rachetelor și sistemelor de lansare, a adăugat agenţia de presă Anadolu.

Proiectul ATMACA vizează îmbunătățirea programului de rachete al Forțelor Armate ale Turciei. ATMACA este o rachetă de croazieră anti-navă cu o rază de acţiune de până la 120 de mile (193 kilometri) şi poate zbura la viteză subsonică, potrivit Defense News, care mai spune că ATMACA are capacităţi similare cu Exocetul din Franța, C-802 din China și Harpoon din SUA.

Sistemele de rachete vor fi integrate în proiectul MILGEM (Proiectul naval național MILGEM), care a fost inițiat în anul 2000 pentru a proiecta și a construi o flotă de corvete și fregate multifuncționale care vor înlocui navele mai vechi. Cu alte cuvinte, Turcia va dota corvetele cu rachete de croazieră anti-navă ATMACA.

În cadrul proiectului MILGEN, Turcia a construit până în acest moment patru corvete pentru arsenalul țării și a câștigat o licitație pentru construcția a altor patru nave pentru Pakistan. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel