Turcia va începe producția de rachete de croazieră anti-navă (Video)

S.I. Catalin / 06 noi 2018 / 16:28

Conducerea industriei de apărare din Turcia (SSB) a semnat un acord cu două companii indigene Rokestan și Aselsan pentru fabricarea comună în masă a primelor rachetelor de croazieră anti-navă.

Prima rachetă indigenă de croazieră anti-navă din Turcia este pregătită pentru producția în masă, a anunțat vineri președinția industriei de apărare turcească (SSB) printr-un comunicat de persă, citat de agenţiei de presă Anadolu.

Roketsan (cel mai mare producător turc de armament și un important contractor în domeniul apărării) este însărcinat cu producția în serie a rachetelor de croazieră ATMACA. Conform acordului, echipamentul și piesele de schimb pentru sistemul de control şi lansare al rachetelor vor fi produse de compania turcească Aselsan (corporație care produce aparatură radio militară tactică și sisteme electronice de apărare pentru Forțele Armate turce).

Cele două companii turce vor folosi resursele locale pentru dezvoltarea rachetelor și sistemelor de lansare, a adăugat agenţia de presă Anadolu.

Proiectul ATMACA vizează îmbunătățirea programului de rachete al Forțelor Armate ale Turciei. ATMACA este o rachetă de croazieră anti-navă cu o rază de acţiune de până la 120 de mile (193 kilometri) şi poate zbura la viteză subsonică, potrivit Defense News, care mai spune că ATMACA are capacităţi similare cu Exocetul din Franța, C-802 din China și Harpoon din SUA.

Sistemele de rachete vor fi integrate în proiectul MILGEM (Proiectul naval național MILGEM), care a fost inițiat în anul 2000 pentru a proiecta și a construi o flotă de corvete și fregate multifuncționale care vor înlocui navele mai vechi. Cu alte cuvinte, Turcia va dota corvetele cu rachete de croazieră anti-navă ATMACA.

În cadrul proiectului MILGEN, Turcia a construit până în acest moment patru corvete pentru arsenalul țării și a câștigat o licitație pentru construcția a altor patru nave pentru Pakistan. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy