Turcia va cumpăra suplimentar un sistem de rachete S-400, dacă sistemele Patriot nu sunt disponibile la vânzare

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia va achiziționa suplimentar un sistem rusesc de rachete sol-aer S-400 numit „Triumf", dacă nu poate cumpăra un sistem Patriot de la Statele Unite, a declarat ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, după cum a menționat agenția de știri Anadolu.

„Avem încă nevoie de astfel de sisteme și nevoia va persista până când vom putea produce noi propriile noastre sisteme. Dacă reușim să cumpărăm echivalentul din SUA, vom cumpăra un sistem Patriot, dar dacă acest lucru nu va fi posibil, vom cumpăra un alt sistem S-400 de la Rusia ", a declarat Mevlut Cavusoglu la Forumului Strategic de la Bled (Slovenia, 2-3 septembrie 2019).

Ministrul turc de externe a adăugat că Turcia este o țară independentă în ceea ce privește alegerea armelor.

În 2017, Turcia a semnat un contract de 2,5 miliarde de dolari pentru achiziționarea a patru sisteme de apărare aeriană S-400 din Rusia. Primele avioane cu componente pentru aceste sisteme au ajuns în Ankara în iulie 2019 și de atunci au fost efectuate între Rusia şi Turcia peste 30 de astfel de zboruri. 

Președintele turc, Recep Erdogan, a declarat că Turcia va începe să folosească sistemele s-400 în primăvara anului viitor, după ce au fost instalate și personalul a fost instruit.

Statele Unite sunt foarte critice cu privire la decizia Turciei de a achiziționa sisteme S-400 rusești. Senatul american a cerut președintelui Donald Trump să impună sancțiuni Turciei, deoarece consideră un astfel de parteneriat cu Rusia periculos, dăunător pentru Turciei și NATO. Casa Albă a mai spus că acordul S-400 va face imposibilă participarea Turciei în programul de aeronave de luptă multi-rol F-35 de generația a cincea. La scurt timp după aceea, Trump a confirmat că Ankara nu va mai avea voie să cumpere F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel