Turcia susține că a destructurat o rețea a Mossadului care activa inclusiv în România

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Israel Defense Forces @IDF official
Sursă foto: Israel Defense Forces @IDF official

Turcia susține că a destructurat o rețea de spionaj a Mossadului care acționa pe teritoriul turc, dar care ar fi primit ordine și în alte state, aici apărând numele României.

Autoritățile de la Ankara au anunțat că pe data de 7 octombrie au arestat 15 colaboratori ai Mossadului, acțiune la care au participat, potrivit Times of Israel care citează publicația turcă Sabah, peste 200 de ofițeri de contrainformații turci care au monitorizat celula serviciului israelian timp de aproape un an.

Potrivit sursei citate, Mossadul ar fi spionat studenți, inclusiv palestinieni. Nu se oferă detalii suplimentare cu privire la natura acțiunilor de spionaj.

Informațiile au fost publicate de cotidianul turc Sabah, apropiat puterii de la Ankara.

 

Turcii spun că agenții Mossadului ar fi primit ordine inclusiv în România

 

Unii dintre colaboratorii Mossadului ar fi primit ordine inclusiv în România, turcii precizând numele capitalei București, dar și în Kenia în Nairobi.

Presupusa rețea pe care ar fi destructurat-o Ankara ar fi operat în cinci zone diferite din Turcia.

Plățile către presupușii agenți se făceau prin transferuri bancare, magazine de bijuterii sau criptomonede.

Times of Israel subliniază pe de altă parte apropierea dintre AKP, partidul președintelui Recep Tayyip Erdogan și gruparea teroristă Hamas care controlează Fâșia Gaza.

Publicația israeliană amintește că pe măsură ce relațiile dintre Ankara și Tel Aviv s-au răcit în ultimul deceniu, Turcia a devenit tot mai deschisă în relația cu Hamas.

În august 2020 președintele Recep Tayyip Erdogan a avut o întrevedere cu Ismail Haniyeh, liderul mișcării Hamas, întâlnire la care a participat și Saleh al-Arouri, un înalt comandant al aripii paramilitare a Hamas, pentru care SUA oferă o recompensă de 5 milioane de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel