Turcia şi Indonezia vor produce împreună tancul mediu KAPLAN MT

S.I. Catalin |
Data publicării:

Compania turcească de vehicule blindate FNSS și partenerul său compania indoneziană PT Pindad au semnat un acord de cooperare pe termen lung pentru producția în serie a tancului mediu KAPLAN MT, numit HARiMAU în Indonezia, la data de 30 aprilie, la IDEF 2019, Târgul Internațional pentru Industria de Apărare care a avut loc la Istanbul în perioada 30 aprilie - 3 mai 2019, potrivit armyrecognition.com şi defensenews.com.

Potrivit acordului încheiat între cele două companii, FNSS și PT Pindad sunt de acord să coopereze pentru a putea începe producția în seriale a tancurilor medii KAPLAN MT (Harimau), a căror etapă de dezvoltare a fost finalizată. Producția în serie a vehiculelor va fi efectuată în comun de cele două companii, iar vehiculele vor fi apoi livrate armatei indoneziene.

FNSS și PT Pindad au lansat lucrări de dezvoltare prototip pentru tancul de KAPLAN MT (Harimau) la sfârșitul anului 2015, în urma semnării unui acord de cooperare în domeniul apărării dintre guvernele Indoneziei și Turciei, iar faza de producție prototip a fost finalizată în 2018.

Proiectul, dezvoltarea tancului și producția a două prototipuri, în urma unui transfer tehnologic, au fost finalizate în termen de trei ani. Prototipurile au fost apoi supuse mai multor teste de către armata indoneziană și Ministerul Indonezian al Apărării, atât în Turcia, cât și în Indonezia.

Primul prototip al tancului Kaplan MT a fost expus în timpul IDEF'17. Tancul a fost prezentat în Indonezia în timpul unei parade militare de Ziua Armatei Naționale în luna octombrie.

KAPLAN MT (Harimau) a trecut cu succes testele și a devenit primul tanc mediu certificat de armata indoneziană ca fi calificat pentru producția de serie de către industria naţională de apărare. 

Acordul de cooperare pe termen lung pentru producția de serie a fost semnat între cele două companii de la IDEF'19, care acoperă producția a 18 tancuri în decurs de doi ani, la o ceremonie la care au participat reprezentanți din industria de Apărare, Ministerului Indonezian al Apărării și forțele armate indoneziene. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel