Turcia și-a prezentat cu mare fast „gigantul fără pilot” (Video). Alpar - mașina de luptă de 15 tone fără echipaj și inteligență artificială

Cătălin Costea |
Data publicării:
Vehiculul de luptă fără pilot Alpar. Foto: Otokar
Vehiculul de luptă fără pilot Alpar. Foto: Otokar

Producătorul turc de vehicule militare Otokar și-a prezentat ultimele inovații în cadrul unei conferințe de presă susținute la facilitatea sa din Sakarya Arifiye. 

Alături de alte produse din domeniul apărării, Otokar a prezentat cu mândrie vehiculul terestru de luptă de clasă grea fără echipaj “Alpar”, considerat o realizare revoluționară pentru industria de apărare din Turcia. 

Acest “gigant fără pilot”, cu o greutate maximă de 15 tone și cu o arhitectură de propulsie electrică hibridă în serie, are calitatea de a funcționa silențios, fie autonom, fie sub control de la distanță, cu amprentă termică redusă. În plus, vehiculul este prevăzut cu un sistem de acumulatori cu schimbare rapidă, ceea ce îi asigură o capacitate prelungită de operare.

Youtube video image

 

 

Principala caracteristică a vehiculului de luptă Alpar fără echipaj e integrarea inteligenței artificiale

 

Însă principala caracteristică a vehiculului “Alpar” este considerată integrarea inteligenței artificiale de ultimă generație și a sistemelor de analiză a datelor. Prin valorificarea acestor tehnologii, vehiculul reduce nevoia de personal pe câmpul de luptă, limitând riscurile umane și simplificând sarcinile de rutină. 

“Alpar” permite stabilirea unei comunicări fără întreruperi în rețea, cu vehiculele aeriene fără pilot și cu alte elemente integrate pe câmpul de luptă, optimizând astfel rezultatele misiunii. De asemenea, producătorul susține că pe sistemele de calcul de pe “Alpar” a fost implementată o serie de algoritmi, dezvoltați pe plan intern, privind informarea asupra mediului și luarea deciziilor, care “permit vehiculului să navigheze pe terenuri provocatoare și să ia decizii inteligente în timp real”.

 

Despre Alpar

 

2. Vehiculul ... (alpar_20730900.jpeg)

Vehiculul de luptă fără pilot Alpar. Foto: Otokar

Otokar consideră că “a atins o etapă semnificativă” și prin faptul că a reușit la acest vehicul integrarea unui sistem de rachete antitanc pe o turelă de 30 mm. Această realizare reprezintă o premieră în Turcia și a fost realizată prin utilizarea lansatorului Roketsan OMTAS pe turela MIZRAK 30 de la Otokar. 

Directorul general ​al companiei, ​Ahmet Serdar Görgüç, a subliniat că vehiculul are un design modular potrivit pentru misiuni de recunoaștere și supraveghere avansată, dar care poate fi utilizat foarte bine ca vehiculul de apărare antiaeriană, vehiculul antitanc sau vehiculul de sprijin logistic: 

Compania Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.S., cunoscută și sub denumirea “Otokar”, este un producător turc de autobuze și vehicule militare cu sediul în Sakarya, Turcia. De la tancul Altay, principalul tanc de luptă al Turciei, până la Otokar Arma, un vehicul versatil blindat, pe roți 6×6 sau 8×8, compania a livrat în mod constant vehicule militare apreciate pe piața militară națională și internațională.

Notă: Un vehicul cu arhitectură de propulsie electrică hibridă în serie este propulsat exclusiv de motorul electric.

Motorul cu ardere internă (ICE) este conectat la un generator electric care transformă energia produsă de ICE în energie electrică. Această energie electrică alimentează un motor care acționează roțile vehiculului. Generatorul reîncarcă, de asemenea, un pachet de baterii care furnizează energie suplimentară motorului. Deoarece ICE nu este conectat la roți, poate funcționa la o rată optimă și poate fi chiar oprit pentru perioade scurte de timp pentru o funcționare temporară complet electrică a vehiculului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel