Turcia se laudă cu noul său obuzier autopropulsat Firtina 2 de 155 mm (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Pe 23 ianuarie 2021, industria de apărare turcă a prezentat cea mai recentă versiune a obuzierului  autopropulsat Firtina de 155 mm, fabricat local. În mai 2019, în timpul expoziției de apărare IDEF din Turcia, ministerul turc a prezentat, pentru prima dată, o versiune modernizată a obuzierului Firtina de 155mm.

T-155 Firtina este un obuzier autopropulsat de 155 mm fabricat în Turcia, ce are la baza proiectul obuzierului coreean K9 Thunder - cu modificări cerute de Ministerul Apărării din Turcia și componente dezvoltate de industria naţională de apărare, cum ar fi: designul turelei, părțile șasiului, sistemul de control al focul, sistemul de navigație și sistemele electronice. În 2001, au fost comandate două prototipuri, iar producția a fost lansată în 2002.

Firtina 2, versiunea actualizată a Firtina, păstrează același armament, care include un tun de 155 mm/52 calibru. Tunul Firtina este compatibil cu muniția standard NATO de 155 mm. Obuzierul este echipat cu un sistem automat de încărcare a muniției și poate trage trei proiectile în 15 secunde. Noua versiune este acum echipată cu o stație de arme acționată de la distanță, înarmată cu o mitralieră grea de 12,7 mm.

 

Sistemul de control al focului de nouă generație pentru obuziere autopropulsate T-155 a fost dezvoltat în funcție rezultate opţiune pe câmpul de luptă, luând în considerare evoluțiile tehnologice recente, precum și standardele actuale.

T-155 Firtina este echipat cu un motor MTU 881 Ka-500 răcit cu apă, care dezvoltă 1.000 CP, cuplat la o transmisie Allison X-1100-5 complet automată cu 4 trepte de viteză înainte și 2 trepte de mers înapoi. Firtina poate rula la o viteză maximă maximă de 67 km / h cu o autonomie maximă de croazieră de 360 ​​km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel