Erdogan pune sub semnul întrebării alianța cu SUA și acuză un „atac împotriva suveranității” Turciei

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reacționat față de sancțiunile impuse țării sale de către Statele Unite ale Americii spunând că nu este descurajat de acestea. 

"Turcia nu este descurajată de sancțiuni și este hotărâtă să-și dezvolte industria de apărare pentru o independență totală. Ce fel de alianţă este asta? Această decizie este un atac deschis împotriva suveranităţii noastre" a declarat Recep Tayyip Erdogan.

"Turcia este primul membru NATO care se confruntă cu astfel de sancțiuni.Turcia nu va fi descurajată, ci va lucra de două ori mai mult ca să îmbunătățească sectorul de apărare și să îl facă total independent", a mai spus Recep Tayyip Erdogan, transmite Anadolu.

SUA au impus luni sancțiuni Turciei pentru achiziționarea sistemului rusesc S-400. Sancțiunile impuse sunt în conformitate cu legea CAATSA (Counter America's Adversaries Through Sanctions Act), care impune sancţiuni economice împotriva oricărei entităţi sau ţări care încheie contracte pentru achiziţia de armament cu companiile ruseşti din domeniul industrie de apărare și vizează președinția Turciei și Industriile de Apărare (SSB), inclusiv pe Ismail Demir, șeful SSB și alți trei oficiali.

Potrivit lui Erdogan, Ankara a optat pentru rachetele ruse din lipsa unui acord cu Washingtonul pentru achiziţia echivalentului american al acestui sistem ultrasofisticat, rachetele Patriot.

În aprilie 2017 după ce negocierile privind achiziția unui sistem de apărare antiaeriană din SUA au eșuat, Turcia a semnat un contract cu Rusia pentru achiziționarea sistemului S-400.

Oficialii SUA și-au exprimat opoziția față de desfășurarea lor, susținând că sistemul S-400 este incompatibil cu sistemele NATO și ar expune tehnologia de pe avioanele F-35.

Cu toate acestea, Turcia a subliniat că S-400 nu va fi integrat în sistemele NATO și nu reprezintă o amenințare pentru Alianță sau membrii acesteia.

Citește și: Momentul inevitabil: Turcia plăteşte preţul pentru achiziţionarea sistemului S-400. Statele Unite au impus sancţiuni

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel