Turcia: Proiectul submarinului "MILDEN" se află în faza de proiectare. A fost demarat pentru consolidarea Forțelor Navale Turce

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Șantierul naval Golcuk, principala unitate de construcție și întreținere a submarinelor Forţelor Navale Turce, a publicat recent noi informaţii privind proiectul submarinului din clasa Reis (Type-214TN) și proiectul submarinului "MILDEN", care urmează să intre în dotarea Marinei turce după anul 2030.

 

Chiar dacă proiectul MILDEN este cunoscut de ani de zile, este pentru prima dată când Marina turcă a furnizat informații relevante despre viitorul submarin care se vrea a fi un produse realizat 100% de industria navala turcă.

Comandantul Șantierului Naval Gölcük, comandorul Mustafa Saygili, a declarat pentru agenţia Anadolu că faza de proiectare a MILDEN 2022 a fost finalizată și aprobată de Comandamentul Forțelor Navale Turce, iar faza de proiectare preliminară, în care au fost elaborate în detaliu sistemele principale și auxiliare, a fost demarată. De asemenea, el a oferit câteva informații despre calendarul proiectului.

"Intenționăm să începem construcția submarinului nostru în 2025 și să îl livrăm Marinei la începutul anilor 2030", a spus Mustafa Saygili

Lucrările de proiectare și inginerie ale proiectului MILDEN au fost efectuate la "Biroul de proiectare MILDEN" din Șantierul Naval Gölcük. În prezent, 28 de persoane (23 de ingineri, 5 tehnici în proiectare) lucrează în acest birou.

Potrivit căpitanului Izzet Emre Afacan, inginer șef al Biroului de proiectare MILDEN, Turcia, ca urmare a derulării proiectului MILDEN, va avea capacitatea de a proiecta singura submarine.

Căpitanul Afacan a declarat că lucrările de construcţie la primul prototip sunt programate pentru începutul anului 2025, iar construcția, instalarea și testele vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2031.

Turcia dezvăluie pentru prima dată informații despre proiectul submarinului "MILDEN"

"MILDEN" este proiectat ca un submarin diesel-electric cu un deplasament de aproximativ 2.700 de tone și o lungime de peste 80 de metri, fiind propulsat de un sistem de propulsie anaerobă. În comparație cu submarinele noastre actuale, MILDEN va rămâne scufundat mai mult timp, va avea o încărcătură de armament mai mare și va putea opera la adâncimi mai mari", a precizat căpitanul Izzet Emre Afacan, inginer-șef al biroului de proiectare MILDEN

Având ca obiectiv construirea și crearea unei noi clase de submarine, MILDEN reprezintă un efort ambițios al sectorului turc al apărării, care dezvoltă, de asemenea, o serie de sisteme electrice, de telecomunicații și de senzori, precum și sisteme de propulsie și de armament care vor fi încorporate pe acest submarin.

Programul național de dezvoltare a submarinelor, care este coordonat de Comandamentul Centrului de Cercetare Navală din Turcia, a început în martie 2012. În prezent, proiectul se află în faza de proiectare, care ar trebui să fie finalizată până în 2023. Chiar dacă nu există un calendar clar al proiectului, submarinele urmează să fie livrate Marinei turce începând cu anul 2035.

În conformitate cu informațiile disponibile, know-how-ul dezvoltat în timpul proiectului submarinului din clasa Reis (Type-214 TN) va fi aplicat în timpul dezvoltării și construirii submarinelor MILDEN. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel