Turcia negociază cu Rusia achiziția de avioane de vânătoare Su-35

S.I. Catalin |
Data publicării:
Avioane Su-35 rusești
Avioane Su-35 rusești

Turcia și Rusia sunt aproape de a semna un acord pentru furnizarea a 36 de avioane de luptă ruse Su-35 către Forța Aeriană Turcă, relatează publicația turcă Daily Sabah, citând propriile sale sursele.

De asemenea, publicaţia turca precizează că părțile semnatare ale acordului pot conveni şi asupra producerii unor componente ale aeronavelor ruse în întreprinderile militare turcești, fiind una dintre condițiile pentru furnizarea de avioane rusești.

Turcia este aproape să ajungă la un acord cu Moscova în ceea ce privește achiziționarea de avioane de vânătoare Su-35, precum și fabricarea unor componente ale avioanelor fabricate din Rusia, au declarat vineri surse turcești. 

Oficialii turci și ruși discută detaliile vânzării unui total de 36 de avioane de vânătoare Su-35 către Turcia, la două luni după vizita președintelui Recep Tayyip Erdoğan la târgul internațional MAKS-2019 care s-a desfășurat pe Aeroportul Internațional Zhukovsky de lângă Moscova, unde a acordat o atenție deosebită acestor tipuri de aeronave.

În acest moment, nu există declarații oficiale din ambele părți, cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, directorul Serviciului federal pentru colaborare tehnico-militară al Federației Ruse (FSVTS), Dmitri Șugaev a vorbit despre consultările organizate de Turcia și Rusia cu privire la probabilitatea furnizării unor avioane de vânătoare Su-35 sau Su-57 către Forțele Aeriene Turce. În același timp, el și-a exprimat opinia că adevăratele negocieri pe acest subiect nu vor avea loc în curând.

Pe 16 octombrie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, vorbind la Baku, a declarat că Turcia are deja alternative privind achiziţionarea unor avioane de vânătoare, în cazul în care Statele Unite privează complet Ankara de avioane de vânătoare F-35 de generația a cincea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel