Turcia modernizează submarinele Pakistanului

S.I. Catalin |
Data publicării:

Două companii turceşti din industria de apărare, STM și HAVELSAN continuă să se angajeze, în continuare, în programul de modernizarea primelor dintre cele trei submarine diesel-electrice Agosta 90B ale Pakistanului.

Turcia a fost selectată în 2016 pentru un contract în valoare de 350 de milioane de dolari pentru modernizarea submarinelor, care vor juca un rol din ce în ce mai important în flota navală pakistaneză, pe măsură ce Pakistanul caută să-şi asume un rol de putere nucleară.

Racheta de croazieră lansată de submarin Babur-3, care a fost testată în 2017, va deveni prima capacitate nucleară submarină a Pakistanului. Racheta a fost testată de două ori până în prezent.

Modernizarea subarinelor din Clasa Agosta 90B, asumată de către companiile turceşti, începe cu submarinul PNS Hamza, primul dintre cele trei prevăzute în programul de modernizare.

Conform Daily Sabah , domeniul de aplicare al modernizării include: modernizarea sonarelor, periscoapelor, sistemelor de comandă şi control şi sisteme radar. Compania turca HAVELSAN este cea care oferă software-urile necesare acestei modernizări.

Modernizarea totală a celor trei submarine este prevăzută pentru a fi finalizată în „mai puțin de trei ani", potrivit Daily Sabah. De asemenea, Pakistanul va achiziționa opt submarine diesel-electrice S20 fabricate în China - variante de export.

Submarinele diesel-electrice Agosta 90B din Pakistan sunt desemnate intern- clasa Khalid: PNS Hamza , PNS Khalid și PNS Saad - se află în inventarul Marinei Pakistane. PNS Khalid a fost construit în Franța în anii 1990, în timp ce Hamza și Saad au fost construite în Pakistan în anii 2000.

În afară de rachetă Babur-3 SLCM, care se afla încă în procesul de testare, submarinele Agosta 90B s sunt capabile să lanseze torpile 16533 mm și rachete anti-nave SM39 Exocet.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel