Turcia: Livrarea celei de-a doua baterii a sistemului S-400 este completă (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul Turc al Apărării a anunţat duminică că a doua baterie a sistemului antibalistic S-400 achiziţionat din Rusia a fost livrată în întregime, iar sistemele vor fi complet operaţionale în luna aprilie din anul 2020, precizează agenţia de presă Reuters şi Daily Sabah.

Primele componente ale sistemului S-400 au fost livrate Turciei de către Rusia la sfârșitul lunii iulie. Rusia a livrat 30 de componente și echipamente ale sistemului S-400 - ca parte a primului lot- către baza aeriană Mürted.

Având în vedere că eforturile sale prelungite de a achiziționa un sistem de rachete de apărare aeriană de la Statele Unite nu au avut success. În aprilie 2017, Turcia a ales să se reorienteze şi a semnat un contract cu Rusia prin care a convenit să plătească 2,5 miliarde de dolari pentru a achiziţiona cel mai avansat sistem antirachetă rus. Acord prevede ca Turcia să primească două baterii de rachete de tip S-400 de la Rusia, iar producerea altor două baterii să fie făcută în Turcia.

Sistemul S-400 este văzut că unul dintre cele mai avansate sisteme de rachete din lume, capabil să urmărească mai multe ținte simultan.

Statele Unite sunt foarte critice cu privire la decizia Turciei de a achiziționa sisteme S-400 rusești. Senatul american a cerut președintelui Donald Trump să impună sancțiuni Turciei, deoarece consideră un astfel de parteneriat cu Rusia periculos, dăunător pentru Turciei și NATO. 

Casa Albă a mai spus că acordul S-400 va face imposibilă participarea Turciei în programul de aeronave de luptă multi-rol F-35 de generația a cincea. La scurt timp după aceea, Trump a confirmat că Ankara nu va mai avea voie să cumpere F-35.

Cu toate acestea, Turcia a subliniat că S-400 nu va fi integrat în sistemele NATO și nu va reprezenta o amenințare pentru alianță și a respins excluderea din programul de aeronave de luptă multi-rol F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel