Turcia își crează propriul S-400. Până atunci, economisește resursele sistemelor achiziționate din Rusia

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
S-400
S-400

Într-un interviu acordat canalului local de televiziune TRT, șeful Departamentului pentru Industria de Apărare din Turcia, Ismail Demir, a declarat, pe 19.04.2023, că, în termen de șase ani, partea turcă ar putea dezvolta un analog intern al sistemului rusesc de apărare antiaeriană S-400.

Demir a reamintit însă că, deocamdată, în serviciul de luptă al Forțelor Armate ale Turciei se află sistemele S-400 pe care Ankara le-a achiziționat din Rusia. Potrivit acestuia, dintre toate mijloacele disponibile ale sistemului de apărare antiaeriană al țării, complexele rusești sunt singurele care asigură protecția împotriva rachetelor balistice cu rază lungă de acțiune. Practic, tocmai pentru acest lucru au și fost cumpărate din Rusia.

“Pentru a obține un sistem intern de acest nivel, mai trebuie să parcurgem o anumită cale”, a declarat oficialul turc.

Potrivit precizărilor sale, sistemele rusești de rachete antiaeriene din Turcia nu sunt în mod constant într-o stare activă, astfel încât să poată fi folosită resursa mai economic.

“Când nu există amenințări, nu este nevoie să implementăm sistemul, pentru a-i proteja resursele”, a menționat șeful departamentului responsabil de industria turcă de apărare.

El a menționat că, în cazul apariției unor amenințări, sistemele S-400 pot fi aduse rapid într-o stare activă.

În prezent, Forțele Armate ale Turciei dispun de patru divizioane de sisteme de apărare antiaeriană S-400. Acestea au fost achiziționate din Rusia în anul 2019, pentru o sumă de 2,5 miliarde de dolari.

După cum a explicat mai târziu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, principalul motiv pentru încheierea acordului cu Moscova a constat în refuzul americanilor de a-și vinde complexele Patriot către Ankara.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel