Turcia, între S-400 și Patriot. Erdogan a decis după întoarcerea din SUA

Tudor Curtifan / 14 noi 2019 / 20:00

Turcia nu va renunţa la sistemele antiaeriene ruse S-400 dacă va achiziţiona instalaţii americane de tip Patriot, a declarat joi preşedintele Recep Tayyip Erdogan, la revenirea din Statele Unite.

"Am transmis Statelor Unite că dacă primim o ofertă adecvată pentru sisteme Patriot, le vom cumpăra. Cu toate acestea, considerăm total incorectă propunerea SUA de a renunţa la sistemele ruse de tip S-400. Nu vom renunţa la sistemele S-400 pentru cele Patriot", a declarat Recep Erdogan pentru postul NTV, informează agenţia Tass, citată de Mediafax.

"Este important să avem S-400 în sistemul nostru de apărare. Vom achiziţiona sisteme S-400 şi Patriot, deoarece ne dezvoltăm sistemul de apărare într-un mod diferit. Aceasta este o strategie a forţelor noastre armate", a argumentat Recep Erdogan, care tocmai a avut o întrevedere cu preşedintele SUA, Donald Trump.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO. Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy