Turcia începe modernizarea tancurilor Leopard 2A4 cu pachetul de armuri suplimentare Roketsan T1

S.I. Catalin |
Data publicării:

Compania turcă de apărare Aselsan a început producția în serie a pachetului de de armuri suplimentare T1 –  care combină protecția reactivă și pasivă – care urmează să fie integrat pe tancurile Leopard 2A4.

"Am început producția în serie a pachetului de armuri Roketsan T1 proiectat și produs la Centrul de Protecție Balistică din Istanbul și am început integrarea acestuia pe tancuri" , a scris duminică pe Twitter președintele Industriei de Apărare a Turciei (SSB), İsmail Demir, potrivit Defense World.

Potrivit lui Demir, acest pachet suplimentar de armuri a fost dezvoltat în diferite configurații pentru a oferi un grad ridicat de protecţie, atât la nivelul turelei, cât şi la nivelul carenei tancului. Oficialul turc a susţinut că pachetul de armuri oferă cea mai eficientă protecție balistică utilizată în prezent pe tancurile Leopard 2A4.

Armata turcă are peste 300 de tancuri Leopard 2A4. Aceste tancuri au fost modernizate la standardul NG (Next Generation) de către Aselsan.

Tancurile Leopard 2A4 au fost cumpărate second-hand din Germania, începând cu anul 2005, fiind livrate în două mari loturi 298 și respectiv 56 de bucăți. Un total de 15 tancuri din al doilea lot sunt utilizate că piese de schimb.

Acest tanc este înarmat cu un tun de 120 mm cu alezaj neted care a fost dezvoltat de Rheinmetall. O mitralieră coaxială de 7,62 mm este montată pe partea stângă a armamentului principal, iar o altă mitralieră de 7,62 mm este montată turelă.

Mai târziu, compania turca Aselsan a dezvoltat pachetul Leopard 2NG pentru tancurile Leopard 2A4 și a produs primul prototip în anul 2011. Aselsan Leopard 2 folosea în proiectul NG un pachet de armuri suplimentare furnizat din străinătate. 

Au trecut aproximativ 2 ani de la primele zvonuri privind proiectul de modernizare a tancurilor Leopard 2A4 cu un nou pachetul de armuri suplimentare. În situația actuală, se vede că ROKETSAN a făcut progrese semnificative în ceea ce privește dezvoltarea unui pachetul de armuri suplimentare pentru tancurilor Leopard 2A4.

Leopardul 2A4 modernizat este echipat cu o turelă Altay care este înarmată cu un tun de 120 mm, proiectat și fabricat de compania turcă MKE pe baza transferului de tehnologie de la Hyundai Rotem din Coreea de Sud. O stație de arme controlată de la distanță este montată pe partea superioară a turelei, care este înarmată cu o mitralieră grea de calibru 12,7 mm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel