Turcia face upgrade sistemelor de rachete Kaplan TRG-300 (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Principalul producător de arme din Turcia, compania de apărare Roketsan a precizat recent că a dispus îmbunătăţirea performanţelor sistemului de rachete Kaplan K + / TRG-300. 

Roketsan a comunicat că racheta Kaplan K + a trecut cu succes etapa de testare, efectuată în iulie 2020, în poligonul Sinop, dar fără să facă menţiuni cu referire la caracteristici tehnice ale acesteia.

TRG-300 Kaplan (cunoscut și sub numele de TRG-300 Tiger Missile) este un sistem turcesc de rachete cu lansare multiplă fabricat de corporația ROKETSAN. 

Compania turcă de apărare Roketsan a finalizat cu succes lucrările de îmbunătățire a sistemului de rachete TRG-300 Kaplan, a cărui producție în serie a început în iunie 2017.

Principalele îmbunătățiri - rachetele ghidate ale acestui complex au primit un focos îmbunătăţit, un sistem de control îmbunătățit și mijloace de contracarare a interferențelor electronice.

Sistemul dispune de patru celule de lansare a rachetelor de 300 mm, iar rachetele pot atinge ţinte aflate pe o rază de aproximativ 120 km – masa totală a unei rachete este de 585 kilograme, dintre care 105 kilograme reprezintă greutatea focosului.  

Aceste rachete sunt capabile să lovească vehicule blindate grele și fortificații militare. Complexul de rachete poate fi operate de trei persoane: comandantul, operatorul unităţii de lansare și mecanicul-șofer. Astfel de complexe de rachete se afla în prezent în dotarea forţelor armate ale Turciei și Azerbaidjanului.

TRG-300 Kasirga MBRL are la baza sistemul WS-1B chinezesc (Wei Shi; Guardian), cu unele modificări aduse la partea de design. 

În 1997, Turcia a semnat un acord cu chinezii de la CPMIEC (China Precision Machinery Import-Export Corporation) pentru dezvoltarea și fabricarea în comun a unei versiuni de export a sistemului WS-1. Sistemul Kasirga a fost pus în funcțiune pentru prima dată în anul 2000.

TRG-300 Kasirga MBRLS este alcătuit din două părți: sistemul de lansare (T-300) și racheta, TRG-300. T-300 MBRL este instalat pe șasiu de camion german MAN Diesel (6 × 6). Greutatea totală a sistemului, cu tot cu cele patru rachete, este de 23 de tone. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel