Turcia este hotărâtă să continue incursiunea militară în nordul Siriei, în pofida protestelor internaţionale

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Turcia este hotărâtă să continue incursiunea militară planificată împotriva miliţiilor kurde din nordul Siriei, în pofida opoziţiei altor ţări, a anunţat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, informează DPA.

,,Încă o dată declar întregii lumi că lupta noastră nu se va încheia decât atunci când vom securiza frontierele sudice cu un coridor lat de 30 de kilometri'', a afirmat Erdogan în faţa susţinătorilor săi în oraşul Bitlis, din sud-estul Turciei.

Turcia ocupă deja zone în nordul Siriei, de-a lungul frontierei dintre cele două ţări. În luna aprilie, şeful statului turc a avertizat în legătură cu o nouă ofensivă pentru a împinge spre sud miliţiile kurde Unităţile de Apărare ale Poporului (YPG), care sunt sprijinite de SUA.



Ankara consideră YPG drept ''terorişti'' şi o ameninţare pentru securitatea naţională



Rusia şi Iranul - care sprijină guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad împotriva rebelilor susţinuţi de Turcia - avertizaseră Ankara cu privire la o incursiune pe teritoriul sirian.

Separat, Washingtonul a atras atenţia că o nouă ofensivă turcă ar putea abate atenţia de la lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.

''Suntem conştienţi de ipocrizia celor care lansează operaţiuni oricând vor şi arată cu degetul spre noi'', a spus Recep Tayyip Erdogan, fără a menţiona vreo ţară.

''Vom continua aceste operaţiuni conform planurilor noastre şi pe baza priorităţilor de securitate ale ţării noastre. Aşa cum spunem mereu, putem veni din senin într-o noapte'', a adăugat el. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel