Turcia apelează la o companie ucraineană pentru a sprijini dezvoltarea elicopterului greu ATAK 2

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Proiectul elicopterului de atac T929, cunoscut și sub numele de ATAK 2.
Proiectul elicopterului de atac T929, cunoscut și sub numele de ATAK 2.

Turkish Aerospace Industries (TAI), care lucrează la dezvoltarea proiectul elicopterului de atac T929, cunoscut și sub numele de ATAK 2, va cumpăra motoarele pentru acesta din Ucraina. În baza unui contract semnat cu gigantul producător ucrainean Motor Sich, TAI urmează să achiziţioneze 14 motoare care vor fi instalate pe elicopterele grele din clasa ATAK 2.

Referitor la această achiziţie, au mai fost făcute anterior menţiuni, dar până acum nu a existat niciun comunicat oficial .

Conform contractului încheiat între compania Motor Sich și TAI, motoarele sunt planificate să fie livrate până în 2025, prima livrare a primelor două motoare fiind programată pentru septembrie 2022.

Proiectul ''elicopterului de atac T929'' își propune să răspundă nevoilor Forțelor Armate Turcești (TSK) în ceea ce privește dezvoltarea un elicopter greu. Potrivit mass-mediei turce, care citează o declaraţie a directorului general al TAI, Temel Kotil, elicopterul ATAK 2 va fi de două ori mai mare şi mai greu decât un elicopter ATAK, iar primul zbor demonstrativ este planificat să aibă loc în 2023.

Elicopterul de atac ATAK 2 are o greutate de 11 tone și poate transporta 1.500 kg de muniție. Elicopterul va fi echipat cu motoare de 2.500 de cai putere.

Elicopterul de atac ATAK 2 este dezvoltat în baza programului de elicopter de atac grele, semnat între Directoratul turc al Industriilor de Apărare (SSB) și TAI.

Proiectul își propune să răspundă nevoilor Forțelor Armate Turcești (TSK) în ceea ce privește un elicopter de atac eficient care poate transporta o cantitate mare de încărcătură utilă şi este echipat cu tehnologie avansată: sisteme de război electronic (EW), sisteme de navigație, sisteme de comunicații și sisteme de arme.

ATAK 2 a fost gândit să fie un elicopter care să aibă manevrabilitate și performanțe ridicate.

ATAK 2 face parte din aceiaşi categorie de elicoptere de atac ca Boeing AH-64 Apache – fabricat de SUA – și Mi-28NM Night Hunter – fabricat de Rusia. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel