Turcia ar putea să depoziteze în Azerbaidjan sistemele ruseşti de apărare antirachetă S-400

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia ar putea să depoziteze temporar sistemele rusești S-400 în Azerbaidjan, transmite AzVision.az citând presa turcă. Este posibil, tot pentru a fi depozitate temorar, ca sistemele de rachete să fie trimise și în Qatar.

Potrivit surselor din presă, Turcia nu a decis încă în ce țară ar putea fi stocate temporar sistemele anti-rachete S-400 rusești, precizează defence.az. și agenția de știri Trend din Azerbaidjan.

Pe 11 aprilie, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a spus că specialiștii din SUA și NATO ar putea veni în Turcia pentru a se asigura că sistemele de apărare aeriană S-400 achiziţionate de Ankara din Rusia nu reprezintă o amenințare pentru NATO. El a menționat că Turcia are nevoie de sistemul de apărare aeriană S-400.

,,Deși SUA îndeamnă Turcia să renunțe la achiziționarea sistemelor ruseşti de apărare antirachetă S-400, nu garantează că ne va vinde sistemele de apărare aeriană Patriot", a spus Mevlut Cavusoglu.

Anterior, secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo, a declarat că SUA consideră că Turcia nu va putea să aibă în același timp atât avioane americane F-35, cât și sisteme antiaeriene rusești S-400 rusești, întrucât acest lucru este imposibil din punct de vedere tehnic.

Statele Unite susţin că nu vor permite ca avioanele F-35 să opereze alături de sistemul anti-rachetă al Rusiei.

Dacă Turcia achiziționează S-400, „niciun avion F-35 nu va ajunge vreodată pe teritoriul turc. Participarea Turciei la programul F-35, inclusiv fabricarea de piese și mentenanță, se va încheia" iar companiile turce vor rămâne în afara producției și furnizării, susțin surse din Senatul SUA.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că Ankara ar putea grăbi livrarea sistemului rusesc de apărare aerian şi antirachetă S-400, prevăzută pentru iulie, în pofida obiecţiilor puternice din partea SUA. Potrivit lui, era de așteptat ca Turcia să primească primele livrări de sisteme de rachete S-400 în iulie 2019.

El a menționat că, în ciuda apelurilor din partea SUA, Turcia nu va renunța la achiziționarea modelului S-400. "Această problemă a fost deja rezolvată de Turcia", a declarat Erdogan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel