Turcia a prezentat oficial tancul Altay (Foto/Video). Salvarea programului militar s-a făcut cu sprijin din părea industriei sud-coreene

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Prototipul tancului Altay, dezvoltat în cadrul unui program militar ambiţios la care industria turca de apărare lucrează de mai mulţi ani. Sursa Foto: BMC Company.
Prototipul tancului Altay, dezvoltat în cadrul unui program militar ambiţios la care industria turca de apărare lucrează de mai mulţi ani. Sursa Foto: BMC Company.

Directorul general al companiei turce BMC, Murat Yalcintas, a anunțat că tancul Altay, produs de BMC Defense, pe care l-au numit "Noul Altay", va fi livrat forțelor armate turce începând cu 23 aprilie 2023. Coreea de Sud și Turcia au semnat un acord pentru ca motoarele dezvoltate de către compania sud-coreeană SNT Heavy Industries să fie folosite pe tancurile Altay. Găsirea acestui motor a fost posibilă după ani de zile de căutări. 

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc în această săptămână, directorul general companiei turce BMC, Murat Yalcintas, a făcut declarații importante cu privire la tancul Altay și la activitățile companiei. De asemenea, Yalcintas a anunțat dată la care tancul Altay ar urma să fie livrat către Forțele Armate Turce.

Directorul general al companiei turce BMC a precizat că activitățile de producție în serie în cadrul proiectului tancului de luptă principal Altay, care a fost lansat oficial la 29 iulie 2008, nu au putut începe din cauza embargoului impus de Germania pentru motoarele şi transmisă achiziţionate de Turcia de la industria germană. În acest an, compania BMC va furniza forțelor armate turce tancuri Altay care dispun de motoare furnizate de companii dn Coreea de Sud.

 

Coreea de Sud și Turcia au semnat un acord pentru ca motoarele dezvoltate de către compania sud-coreeană SNT Heavy Industries

 

DefenseRomania a scris luna trecută ca o companie sud-coreeană va furniza transmisii pentru motoarele care vor fi folosite la continuarea proiectului tancului Altay, un program militar ambiţios la care industria turca de apărare lucrează de mai mulţi ani.

SNT Heavy Industries va furniza producătorului Altay, producătorul turc de vehicule blindate BMC, o transmisie automată de 1.500 de cai putere. Acordul are o valoare totală de 74,9 milioane de dolari. Perioada contractuală se întinde până în 2027, dar cu posibilitatea de prelungire - la un cost de 141 milioane de dolari - între 2028 și 2030.

Compania sud-coreeană a precizat că acordul a fost semnat după testare amănunţită a transmisiei care urmează să fie instala pe tancul Altay.

În primăvara anului 2022, producătorul turc de vehicule blindate BMC a integrat cu succes un motor sud-coreean Doosan DV27K pe mult aşteptatul tanc Altay.  BMC a semnat anterior un acord cu două companii sud-coreene, Doosan Infracore Co. și S&T Dynamics Co. pentru motor și transmisie.

 

Turcia, pregătită să înceapă producția tancului Altay

 

BMC a câștigat licitația pentru producția în serie a tancului Altay dezvoltat de Otokar în 2018. Până în prezent, 5 tancuri Altay au fost produse la BMC. Alte două tancuri sunt în prezent pregătite pentru livrare. Aceste două tancuri, care dispun de motoare furnizat de Coreea de Sud, sunt pregătite să fie livrate Forțelor Armate Turce la 23 aprilie 2023.

Potrivit declarației directorului general al BMC, aceste două tancuri încep un program de testare pe termen lung. Aceste teste, care vor fi efectuate cu participarea Forțelor Armate Turcești, a Directoratului turc pentru Industria de Apărare și a reprezentanților BMC, se estimează că vor dura între 1,5 și 2 ani. Compania își propune să înceapă producția în serie a Altay în 2025.

După cum am menționat mai sus, BMC botează tancurile aflate în prezent în producție drept "New Altay". Directorul general al BMC explică motivul pentru care tancul a fost rebotezat.

"Tancul la care lucram acum nu este un tanc vechi. Este o configurație complet nouă. În ultimii ani, am avut ocazia să identificăm și să rezolvăm mai multe probleme. Au fost multe probleme, multe lecții învățate și multe modificări ale tancului ca urmare a acestora'', a spus directorul general al companiei BMC.

Anterior, prototipul tancului de luptă de nouă generație a fost propulsat de un motor diesel de 1.500 de cai putere de la compania germană MTU Friedrichshafen GmbH. Compania germană Rheinmetall înființase, de asemenea, o societate mixtă cu BMC care vizeaza producția comună de vehicule blindate, în special Altay. Cu toate acestea, producția și furnizarea motorului de tanc s-au oprit în urma deciziei Berlinului de a limita exporturile de armament către Turcia

Embargoul impus de Germania pentru exportul de armament a rezultat în urma operațiunii antiteroriste a Turciei în nordul Siriei, care a vizat atât teroriștii Daesh, cât și aripa militară a partidului PKK și ramura să siriană, YPG.

Ankara critică de mult timp autoritățile germane pentru că nu iau măsuri serioase împotriva PKK, care este inclusă pe lista organizațiilor teroriste de către Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană și care a dus o campanie teroristă împotriva Turciei timp de peste 40 de ani, provocând moartea a aproape 40.000 de persoane, inclusiv femei și copii.

 

Turcia a finalizat testarea primului său motor de 1.500 de cai putere

 

Rapoartele mass-media au afirmat anterior că BMC negocia, de asemenea, un acord cu două companii sud-coreene, Doosan Infracore Co. și S&T Dynamics Co. pentru motor și transmisie.

Oficialii turci din domeniul apărării au reiterat de mai multe ori că motorul care va fi achiziționat din străinătate va fi folosit doar pe primele tancuri produse în serie. În producțiile ulterioare, tancurile Altay urmează să fie echipate cu motoare produse în totalitate de către industria turcă.

În luna mai a anului 2022, Turcia a finalizat testarea primului său motor de 1.500 de cai putere, dezvoltat la nivel național, pe care l-a botezat BATU. Acesta este proiectat să propulseze diverse vehicule blindate și tancuri, inclusiv, tancul Altay.

 

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel