Turcia a finalizat versiunea modificată a elicopterului de luptă T129 ATAK, denumită ATAK FAZ-2

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 3 decembrie, site-ul defenceturk.net a informat că Turcia a finalizat testele de calificare ale elicopterului ușor de luptă ATAK FAZ-2, iar în 2021 este planificată începerea livrării către beneficiari, aeronava fiind deja pe linia de producție.

Versiunea FAZ-2 (faza a doua) a elicopterului T129 ATAK a efectuat primul zbor de testare în noiembrie 2019. Aeronava modernizată este echipată cu mijloace moderne de război electronic, inclusiv sisteme de avertizare privind emisiile laser și radiațiile electromagnetice specifice radarelor.

Turkish Aviation and Space Industry (TUSAŞ) va asigura livrarea a 21 de elicoptere ATAK FAZ-2 în prima etapă, începând cu acest an.

Imagini cu elicopterele ATAK FAZ-2 aflate pe linia de producție, au fost obținute în timpul vizitei pe care ministrul irakian al apărării a efectuat-o la facilitățile Turkish Aerospace Industries (TAI) din Ankara, pe 28 decembrie 2020.

Elicopterul ușor de luptă T129 ATAK se bazează pe elicopterul italian A129 Mangusta. Potrivit site-ului turc, T129 este rezultatul integrării sistemelor de armament și avionică de înaltă tehnologie din Turcia, pe platforma elicopterului A129 produs de AgustaWestland, cu motoare, palete și rotor îmbunătățite. Elicopterul T129 este în prezent folosit de armata turcă și livrat la export.

2. -imagine fara descriere- (elicopter-turcia_84828600.jpeg)

Este planificat ca un total de 91 de elicoptere T129 ATAK să fie livrate Forțelor Terestre turcești, iar alte 27 să fie furnizate Ministerul de Interne. În prezent 57 de elicoptere au fost deja livrate, dintre care 51 au fost predate Forțelor Terestre, iar alte 6 Jandarmeriei turce.

Site-ul turc tolgaozbek.com a informat, în octombrie 2020, că pe rețelele de socializare au apărut imagini cu primul elicopter T129 ATAK destinat Direcției Generale de Securitate, remarcând faptul că aceasta va fi prima structură de poliție din lume care va folosi elicoptere de atac pentru îndeplinirea misiunilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel