Turcia a efectuat o nouă testare reușită a noii rachete balistice Tayfun în zona Mării Negre (Video)

Ionel Copcea |
Data publicării:

Portalul rusesc topwar.ru a anunțat, pe 23.05.2023, că Turcia a efectuat cea de-a doua testare a noii rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Tayfun. După cum a informat Serviciul de presă al companiei Roketsan, lansarea a fost una reușită.

Compania turcă Roketsan a efectuat cea de-a doua lansare cu succes a noii rachete Tayfun, după ce prima dată aceasta a fost testată pe 20 octombrie 2022. Ca și data trecută, racheta a fost lansată de pe coasta Mării Negre din Turcia, în nord-estul țării, lângă orașul Riza, în direcția orașului Sinop din nord. Nu sunt disponibile alte detalii ale lansării.

După cum se știe, în timpul primului test, racheta a parcurs 561 de kilometri în aproape 8 minute, lovind ținta desemnată.

Ulterior, liderul turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că raza de acțiune a rachetei va fi crescută la 1.000 de kilometri. Astfel, este posibil ca de această dată să fi fost testată o versiune modernizată a rachetei Tayfun.

Racheta balistică cu rază scurtă de acțiune este produsă de Roketsan în cadrul Proiectului de dezvoltare a sistemului de rachete Tayfun al Autorității Turciei pentru industria de apărare. Caracteristicile tactice și tehnice ale rachetei nu sunt cunoscute, dar se știe că aceasta este proiectată să lovească ținte la distanțe cuprinse între 300 și 1.000 de kilometri. Se sugerează că, pe baza noii rachete, Turcia poate crea un sistem tactic de rachete, a cărui rază de acțiune îi va permite să lovească obiective de pe teritoriul statelor vecine, dacă este necesar.

După câte se pare, lansatorul rachetei Tayfun seamănă foarte mult cu lansatorul rachetei balistice tactice BORA, a cărei dezvoltare a început în Turcia în anul 2009. Așa că nu este exclus ca Tayfun să fie o dezvoltare ulterioară a acestui proiect.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel