Tunisia semnează un acord cu Turcia pentru achiziționarea de vehicule blindate

S.I. Catalin |
Data publicării:

BMC, unul dintre principalii contractori din industria de apărare turcă, urmează să producă vehicule blindate pentru Tunisia, ca parte a unui acord încheiat recent cu Ministerul de Interne al țării, potrivit Daily Sabah și Defense World.net.

Contractul a fost semnat după ce producătorul turc de vehicule terestre a câștigat licitația pentru construcția unui total de nouă vehicule blindate 4x4.

BMC, a cărui gamă de produse include camioane și vehicule militare tactice, a concurat împotriva unora dintre cei mai mari producători de vehicule militare din lume, printre aceştia numărându-se companii din SUA, Germania, Franța și Finlanda.

 

Vehiculele blindate vor fi produse în totalitate la cererea ministerului de interne din Tunisia


În cadrul acordului, compania va produce pentru prima dată vehicule blindate 4x4, care sunt utilizate în prezent de către armata turcă, pentru piața globală. BMC va furniza, de asemenea, după livrarea vehiculelor, soluții integrate de suport logistic Tunisiei.

Conform listei Top 100, care cuprinde cei mai mari producători de armament din lume, realizată Defense News pentru anul 2019, producătorul turc de vehicule (locul 85) a înregistrat profituri în anul precedent de 554,2 milioane USD.

BMC care este un join venture între Turcia și Qatar, produce diverse tipuri de vehicule militare, inclusiv tancuri și mașini blindate, precum și vehicule comerciale, autobuze și camioane. De asemenea, compania lucrează la producția primului tanc principal de luptă al Turcia, Altay. Altay va fi produs în întregime în Turcia, producția în serie a acestui tanc va începe, probabil, anul acesta. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel