Forţele Armate Ucrainene au bombardat regiunea Herson, folosind rachete Storm Shadow: Au fost vizate poziţii ale armatei ruse de ocupaţie

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
O bază rusă din orașul ocupat Henichesk din regiunea Herson a fost lovită de ucraineni. Henichesk este situat la peste 100 km de linia frontului actual, deci probabil rachetă/rachete de croazieră Storm Shadow/SCALP-EG au fost utilizate de armată ucrainean
O bază rusă din orașul ocupat Henichesk din regiunea Herson a fost lovită de ucraineni. Henichesk este situat la peste 100 km de linia frontului actual, deci probabil rachetă/rachete de croazieră Storm Shadow/SCALP-EG au fost utilizate de armată ucraineană pentru aceste bombardamente. Sursa foto: Captură video publicată pe reţele de socializare.

După ce în urmă cu câteva zile Forţele Armate Ucrainene au distrus unul dintre puținele poduri care leagă Peninsula Crimeea de Ucraina continentală, tăind una dintre liniile cheie de aprovizionare pentru forțele rusești din sudul Ucrainei, acum au fost efectuate o nouă serie de atacuri care au vizat poziţiile armatei ruse din regiunea Herson aflată sub ocupaţie.

 

 

În după-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, mai multe explozii au fost auzite în Henichesk și Skadovsk, doua orașe ocupate de ruși din regiunea Herson. Administrația de ocupație din Herson a anunțat ca Forțele Armate ale Ucrainei au atacat folosind rachete Storm Shadow.

Comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleshchuk, a calificat exploziile din Henichesk, regiunea Herson ocupată, drept răspunsul Ucrainei la ''teroarea rachetelor lansate de ruși'' asupra oraşelor ucrainene.

Generalul ucraineana a promis că invadatorii ruși nu vor avea niciodată liniște pe teritoriul ucrainean.

Potrivit unor informații preliminare, Forţele Armate Ucrainene ar fi bombardat în Henichesk o bază nou stabilită a Rosgvardia aceasta este o structură militară internă a Rusiei, formată dintr-o agenție independentă care raportează direct președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în temeiul atribuțiilor sale de Comandant Suprem și președinte al Consiliului de Securitate. Garda Națională este separată de Forțele Armate ale Rusiei.

Informaţia este confirmată şi de mass-media rusa. Guvernatorul interimar rus al regiunii ucrainene ocupate Herson, Vladimir Saldo, a declarat pentru jurnaliștii ruşi ca trupele ucrainene au bombardat elemente de infrastructură critică din oraşele Henichesk și Skadovsk, aflate în regiunea Herson, trăgând, se pare, patru rachete Storm Shadow.

Saldo a precizat că informațiile privind victimele și amploarea pagubelor sunt în curs de clarificare, adăugând că serviciile pentru situaţii de urgenţă și mai mulţi medicii au fost trimiși de urgență la fața locului.

Anterior, agenţia de presă rusa TASS a raportat că trupele ucrainene au lansat un atac asupra Henichesk. Cel puțin trei explozii au fost auzite, iar o coloană mare de fum negru a fost văzută deasupra cartierelor rezidențiale ale orașului.

După cum a scris agenţia ucraineană de presă UNIAN, Forțele Armate Ucrainene au distrus recent şi un depozit uriaș de muniții rusești aflat în satul Partizani, raionul Henichesk, regiunea Herson.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel