Trupele rusești vor fi echipate cu noul lansator automat de grenade Balkan

Eduard Pascu |
Data publicării:
Balkan AGS-40 Sursa foto: Twitter
Balkan AGS-40 Sursa foto: Twitter

Balkan AGS-40, cel mai nou lansator automat de grenade, a trecut cu succes testele, a declarat Alexander Kochkin, directorul executiv al Asociației de Cercetare și Producție Tecmash (parte a Grupului Technodinamika din cadrul corporației Rostec).

"Etapele de testare ale acestei piese de armament au fost finalizate cu succes, cu recomandări pentru introducerea ei în serviciul forțelor armate rusești", a spus Alexander Kochkin, citat de TASS.

Balkan este cel mai nou lansator automat de grenade din Rusia conceput să înlocuiască AGS-urile de 30 mm (AGS-17 Plamya (Flame) și AGS-30) aflate în prezent în dotarea forțelor armate. Potrivit lui Kochkin, raza sa de lovire este cu 25% mai mare iar muniția este de două ori mai puternică decât cea folosită pe lansatoarele AGS-17 și AGS-30.

 

 

Youtube video image

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel