Trupele ruse din Ucraina pregătesc trecerea la o nouă etapă de acțiuni ofensive. Direcțiile vizate: Harkov, Zaporojie și Nikolaev

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursa foto: Segodnya.ua
Sursa foto: Segodnya.ua

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Izvestia și publicat în ediția din 25.07.2022, expertul militar rus Vladislav Shurygin a declarat că ultimele atacuri executate de Forțele Armate ale Federației Ruse asupra infrastructurii ucrainene fac parte din pregătirea unei noi etape a “operațiunii militare speciale”.

Shurygin a remarcat faptul că, în weekend, trupele ruse au executat o serie de lovituri puternice cu arme de înaltă precizie asupra unor obiective de infrastructură militară din Ucraina. Atacurile au implicat avioane aparținând Forțelor Aerocosmice, nave ale Forțele Navale și mijloace din cadrul Trupelor de Rachete și Artilerie ale Forțelor Terestre.

,,Încă asistăm la o pauză operațională, dar, în curând, această imagine se va schimba. Acest lucru este evidențiat și de faptul că, săptămâna trecută, ministrul rus al apărării a vizitat posturile de comandă ale tuturor grupărilor de trupe implicate în operația militară specială, a declarat Vladislav Shurygin.

Pe de altă parte, acesta a semnalat că formarea și instruirea unor noi unități militare rusești se apropie de sfârșit.

“Zilele trecute, de exemplu, au existat vești privind finalizarea coordonării în luptă a brigăzii Odesa. Am auzit, de asemenea, despre crearea unor noi batalioane republicane, dar și despre apariția unor noi unități ale companiilor militare private”, a spus expertul rus.

În opinia acestuia, acum, toată lumea se așteaptă să înceapă o serie de evenimente, care au fost sugerate de mai mult timp.

,,Așteptăm să înceapă ofensiva. Aceasta va fi dusă, cel mai probabil, pe trei direcții: Nikolaev, Harkov și Zaporojie. Dar, mai întâi, trebuie finalizată eliberarea teritoriului Republicii Populare Donețk. Este vorba despre operații în zonele Slaviansk, Kramatorsk și Konstantinovka, a concluzionat interlocutorul Izevstia.

Comentariul autorului: Pauza operațională a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei durează din 04 iulie, când ministrul apărării, Serghei Șoigu, a anunțat preluarea controlului integral asupra teritoriului Republicii Populare Lugansk.

Perioada care a trecut a fost folosită de partea rusă pentru transferuri noi de tehnică militară, înlocuirea unor unități, dar și distrugerea unor obiective ale infrastructurii militare a Ucrainei.  

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel