Trupele ruse au pus gând rău infrastructurii feroviare a Ucrainei, pentru a împiedica transporturile de arme occidentale 

Ionel Copcea |
Data publicării:

În ultimele 24 de ore, Forțele Armate ale Federației Ruse au executat mai multe atacuri cu rachete asupra infrastructurii feroviare a Ucrainei. După cum a anunțat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, militarii ruși au distrus stații electrice de tracțiune în zona gărilor prin care erau furnizate arme străine Ucrainei.

,,Cu ajutorul armelor de mare precizie cu bazare aeriană și navală, au fost distruse șase stații electrice de tracțiune în zonele gărilor din Podbortsy, Lvov, Voloveț, Timkovo și Pyatikhatka, prin care gruparea de trupe ucrainene din Donbas era aprovizionată cu arme și muniție din SUA și unele țări europene”, a spus Konashenkov, citat de agenția de presă rusă Tass.

Potrivit portalului topwar.ru, pe 03.05.2022, una dintre loviturile cu rachete a distrus nodul feroviar din Lvov, unde, în acel moment, se afla un tren ce livra obuze cu calibrul de 155 de milimetri din Polonia pentru obuzierele americane furnizate Ucrainei. Impactul ar fi provocat detonarea muniției și distrugerea completă a transportului.

De asemenea, printre țintele atacurilor cu rachete s-au aflat și noduri de transport feroviar din Regiunile Kirovograd și Volyn. Astfel, o stație din localitatea Voloveț (Raionul Mukachevo) a fost distrusă de o rachetă. Trebuie menționat faptul că, anterior, Forțele Armate ale Federației Ruse nu au lovit niciun obiectiv din regiunea transcarpatică. Acum, atacul a fost confirmat de Ukrzaliznytsia (compania care administrează căile ferate din Ucraina). 

Distrugerea stațiilor care alimentează mai multe direcții ale căilor ferate din Ucraina a dus la o întârziere masivă a circulației trenurilor. Astfel, garniturile feroviare încărcate cu arme, care veneau din vest, s-au oprit.

În timpul nopții, zeci de trenuri au fost reținute pe rutele Lvov-Zaporozhye, Chop-Kiev, Zaporozhye-Kiev, Lvov-Kiev, Uzhgorod-Odesa, Uzhgorod-Kiev și multe altele. Întârzierile în unele zone au fost de până la patru ore. Circulația unor trenuri individuale a fost anulată.

Structura căilor ferate ucrainene este de așa natură încât aproximativ 80% din transporturi sunt asigurate de locomotive electrice. În cadrul acestora există aproximativ 10 stații electrice mari, Voloveț fiind una dintre acestea.

Comentariul autorului: Faptul că Federația Rusă nu a distrus infrastructura feroviară a Ucrainei încă din primele zile ale “operației militare speciale” reprezintă una dintre greșelile strategice comise de planificatorii militari de la Moscova.

Probabil că partea rusă a intenționat să limiteze distrugerile de infrastructură, gândindu-se la faptul că un astfel de demers ar îngreuna și înaintarea și aprovizionarea trupelor proprii. În același timp, este posibil ca reprezentanții ruși să fi avut în vedere faptul că, în zonele pe care le vor prelua în urma războiului, cu cât distrugerile vor fi mai mari, cu atât vor crește și eforturile necesare pentru reconstrucția regiunilor respective, care vor fi suportate de Rusia.

Evoluțiile înregistrate în primele faze ale confruntărilor au determinat trupele ruse să nu mai țină cont de aceste considerente și să distrugă principalele noduri de cale ferată, precum și o serie de poduri feroviare, prin care să întrerupă aprovizionarea trupelor ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel