Trupele israeliene duc "lupte crâncene" împotriva Hamas în zonele urbane din interiorul Faşiei Gaza (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat marți că trupele sale au fost angajate în "lupte aprige împotriva teroriștilor Hamas în zonele urbane din", în timp ce tancurile au înaintat mai mult în Fâșie în cadrul războiului purtat împotriva grupării teroriste. Armata Israeliană a declarat că forțele terestre și aeriene au lovit mai multe poziții Hamas.

Potrivit IDF, trupele au ucis zeci de teroriști în timpul confruntărilor din zonele urbane și au confiscat, de asemenea, arme. IDF nu a furnizat noi informații privind posibilele victime în rândul militarilor israelieni.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a declarat că forțele terestre ale IDF "se luptă cu teroriștii cu eroism și curaj".

,,Este un conflict periculos. Are un preț", a adăugat Hagari. "Este complex, dar este esențial pentru capacitatea noastră de a atinge obiectivele războiului".

De asemenea, armata a anunțat că l-a ucis pe comandantul batalionului Beit Lahiya al Hamas, Nişam Abu Ajina, într-un atac aerian efectuat în timpul nopții în nordul Fâșiei Gaza.

Potrivit IDF, Abu Ajina a fost responsabil pentru coordonarea teroriștilor Hamas care au efectuat atacul din Kibbutzul Erez și Netiv Ha'asara la 7 octombrie.

Armata a declarat că Abu Ajina a comandat anterior forțele aeriene ale Hamas și a lucrat la dezvoltarea dronelor și parapantelor utilizate de militanţii Hamas, folosite în atacurile din 7 octombrie, și că "eliminarea să constituie o lovitură semnificativă pentru eforturile grupării teroriste Hamas de a perturba desfăşurarea operaţiilor terestre ale IDF" în Fâșia Gaza. 

 

IDF preia controlul fortăreței militare Hamas din vestul Jabalya din Gaza

 

Trupele IDF  au preluat marți controlul asupra unui bastion militar al Hamas în vestul Jabalya, în nordul Fâșiei Gaza, a declarat un purtător de cuvânt militar.

Aproximativ 50 de teroriști au fost eliminați de forțele israeliene. În plus, avioane de luptă israeliene, sub supravegherea serviciilor de informații ale Shin Bet (Agenția de Securitate a Israelului), l-au ucis pe Ebrahim Biari, comandantul batalionului Hamas din Jabalya, și care a fost unul dintre liderii masacrului din 7 octombrie. Jabalya se află la aproximativ patru kilometri nord-est de orașul Gaza, potrivit The Jerusalem Post.

Fortăreața era folosită de Biari pentru antrenamente în vederea pregătirii pentru operațiuni teroriste. În acest loc existau clădiri și tuneluri care erau folosite pentru că teroriștii să se deplaseze în zona de coastă a Faşiei Gaza.

Fortăreața deținea, de asemenea, multe arme folosite de teroriștii Hamas, a precizat purtătorul de cuvânt al IDF. De asemenea, numeroși teroriști au fost răniți în atacul israelian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel