Trump va recurge la veto împotriva bugetului apărării

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump şi-a confirmat duminică intenţia de a recurge la veto împotriva bugetului apărării, adoptat vineri de Congres, relatează AFP.

"Cel mai mare câştigător în urma noii noastre legi a bugetului apărării este China! Îmi voi folosi dreptul de veto", a transmis Trump pe Twitter, care se opune acestui buget din mai multe motive.

Refuzul lui Trump de a promulga legea bugetului apărării nu înseamnă însă eşecul ei, bugetul de 740,5 miliarde de dolari pentru apărarea Statelor Unite fiind adoptat cu o majoritate zdrobitoare în Camera reprezentanţilor şi în Senat, ceea ce asigură acea "supermajoritate" care ar permite legislativului să treacă peste veto-ul prezidenţial, transmite Agerpres.



Dacă aleşii vor respinge acest veto, ar reprezenta o premieră în mandatul de patru ani al lui Trump la Casa Albă.

Citește și: Congresul SUA sfidează amenințarea veto-ului lui Trump și adoptă bugetul apărării. Retragerea trupelor din Germania devine incertă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel