Trump rămâne, dar pleacă republicanii care i se opun. Surse politice confirmă intenția de a forma un al treilea partid în SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Donald Trump, sursă foto: White House Facebook
Donald Trump, sursă foto: White House Facebook

Zeci de foşti oficiali republicani, care consideră că partidul nu este dispus să i se opună fostului preşedinte Donald Trump şi încercărilor sale de subminare a democraţiei americane, poartă discuţii pentru a forma un nou partid de centru-dreapta, au declarat pentru Reuters patru persoane implicate în negocieri.

La primele etape ale discuţiilor iau parte foşti aleşi republicani, foşti oficiali din administraţiile republicane conduse de Ronald Reagan, George H.W. Bush, George W. Bush şi Donald Trump, foşti ambasadori republicani şi strategi republicani, potrivit persoanelor citate.

Peste 120 dintre ei au avut o întâlnire pe Zoom pentru a discuta despre noua formaţiune care s-ar desprinde din Partidul Republican şi care s-ar baza pe o platformă de "conservatorism principal", care să includă respectarea Constituţiei şi a statului de drept, idei despre care cei implicaţi spun că au fost încălcate de Trump.

Planul ar fi de a avea candidaţi la unele scrutine, dar şi de a susţine alţi candidaţi de centru-dreapta, fie ei republicani, independenţi sau democraţi, potrivit Agepres, care citează surse Reuters.

Evan McMullin, care a fost directorul de politici pentru Conferinţa Republicană din Camera Reprezentanţilor şi candidat independent la alegerile prezidenţiale din 2016, a declarat pentru Reuters că a fost unul dintre organizatorii discuţiei de pe Zoom cu foşti oficiali îngrijoraţi de controlul lui Trump asupra republicanilor şi de direcţia naţionalistă în care a luat-o partidul.

Alte trei persoane au confirmat pentru Reuters videoconferinţa şi discuţiile pentru crearea unui nou partid, dar au cerut să nu le fie dezvăluită identitatea.

Discuţiile evidenţiază disputele din rândul conservatorilor în legătură cu afirmaţiile nedovedite ale lui Trump privind fraudarea alegerilor şi asaltul asupra Capitoliului, soldat cu victime. Majoritatea republicanilor îi rămân fideli fostului preşedinte, dar alţii vor o nouă direcţie pentru partid.

Întrebat despre discuţiile în legătură cu un al treilea partid, Jason Miller, un purtător de cuvânt al lui Trump, a declarat: "Aceşti pierzători au părăsit Partidul Republican atunci când au votat pentru Joe Biden".

De precizat că înainte de cele scrise de Reuters s-a speculat că Donald Trump va fi cel care va rupe din Partidul Republican și va da naștere unei noi formațiuni politice, fiind avansată chiar și denumirea de Patriot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel