Tragedie aviatică în Rusia. Un Suhoi Superjet 100 a luat foc în zbor - VIDEO

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Un avion al companiei ruse Aeroflot, cu 78 de pasageri, a luat foc în zbor duminică la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Şeremetievo din Moscova. Piloțiii au adus, de urgență, aeronava la sol după care incendiul a cuprins tot avionul. Treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragediei.

'Până la acest moment, confirmăm moartea a 13 persoane, dintre care doi copii', a declarat o purtătoare de cuvânt a Comitetului de Anchetă, Svetlana Petrenko, citată de agenţia publică de presă TASS. Aparatul de zbor rusesc, un Suhoi Superjet 100, tocmai decolase cu destinaţia Murmansk (nord), când a fost anunţat un incendiu la bord. Aeronava a fost nevoită să aterizeze de urgenţă, în timp ce flăcări impresionante cuprinseseră spatele avionului, conform numeroaselor imagini publicate pe reţelele de socializare. În alte înregistrări video se văd pasageri care ies din avion pe tobogane, apoi aleargă pe pistă pentru a se îndepărta de Superjet în timp ce acesta ardea extrem de repede.

Un uriaş nor de fum negru s-a ridicat deasupra Aeroportului Şeremetievo, cel mai mare din Rusia după numărul de pasageri. Într-un comunicat, Aeroflot, principala companie rusă, a transmis că aterizarea de urgenţă a fost determinată de 'un incendiu la motoare în zbor'.

A fost deschisă o 'anchetă penală pentru încălcarea regulilor de securitate', a precizat într-un comunicat Comitetul de Anchetă rus, însărcinat cu investigaţiile în astfel de cazuri. Premierul Dmitri Medvedev a dispus crearea unei comisii guvernamentale pentru anchetarea accidentului, conform agenţiei RIA Novosti.

Avionul avea la bord 73 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, a precizat aeroportul într-un comunicat. Mai multe zboruri au fost transferate spre alte aeroporturi din Moscova sau pe cel din Nijni Novgorod, la circa 500 de kilometri est de capitala rusă.

Imagini video cu aeronava Suhoi Superjet 100 în flăcări, în timp ce pasagerii ies pe tobogane:

Youtube video image

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel