Toți ochii către Coreea de Sud: România, la un pas de K9 Thunder. Când ar putea fi semnat contractul pentru obuziere autopropulsate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
DefenseRomania a participat la un media trip în care compania coreeană Hanwha a prezentat obuzierul K9 Thunder.
DefenseRomania a participat la un media trip în care compania coreeană Hanwha a prezentat obuzierul K9 Thunder.

DefenseRomania transmite din Coreea, unde se află și o delegație oficială a României, condusă de președintele Klaus Iohannis. În cadrul vizitei vor fi semnate mai multe acorduri care vor întări relațiile bilaterale dintre Republica Coreea și România.

DefenseRomania a participat în Coreea la prezentarea buzierul K9 Thunder, dar și a mașinii de luptă Redback. Au fost vizitate în sudul peninsulei, la Changwon, facilități de producție ale gigantului sud-coreean, unde Hanwha produce obuziere K9 Thunder, cât și mașini de luptă Redback.

Amintim că în licitația de achiziție a obuzierelor autopropulsate de 155 mm, Hanwha este singura companie rămasă în competiție. Pe 26 februarie, presa din Coreea anunța că România urmează să semneze, în luna martie, contractul pentru achiziția de obuziere autopropulsate K9 Thunder.

Publicația The Korea Economic Daily scria atunci că în martie se va semna contractul dintre Hanwha Aerospace și România pentru livrarea de obuziere autopropulsate de 155 mm de tip K9 Thunder. Astfel, Hanwha se află în pole position pentru înzestrarea Armatei României cu obuziere șenilate autopropulsate de 155 mm de tip K9 Thunder.

Cel mai popular obuzier din lume, cu peste 50% din piață acoperită de K9: În serviciul a 9 țări, inclusiv 5 țări NATO (Polonia, Norvegia, Estonia, Finlanda, Turcia). România ar fi a 6-a; Instalare rapidă și tragere rapidă; 6 până la 8 obuze/minut; Viteză mare de deplasare; K9 TUNET (K9 România) urmează să fie una dintre cele mai avansate variante K9 cu potențial de upgrade.

 

Când am putea vedea semnat contractul dintre România și Hanwha Aerospace

 

În contextul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Seul, care conduce o delegație de înalți oficiali din care face parte și ministrul Apărării Angel Tîlvăr, se vor semna mai multe acorduri bilaterale, atât în domeniul energiei cât și în domeniul apărării. Astfel, au apărut informații cu privire la semnarea contractului privind obuzierele autopropulsate de 155 mm.

Oficialii companiei Hanwha cu care a stat de vorbă DefenseRomania nu au confirmat însă acest aspect. Nici surse ale publicației noastre din delegația oficială a României nu au confirmat.

Așadar, când am putea vedea semnat contractul dintre România și Hanwha Aerospace pentru cele 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder?

În prezent negocierile au avansat fiind în ultima fază a clarificărilor fiind puse la punct ultimele detalii.

Cei de la Hanwha și-au manifestat speranța că acordul oficial urmează să fie semnat după finalizarea acestor ultimi pași ai licitației.

Așadar ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple în următoarele săptămâni. Nu ar fi deloc exclus ca acordul să fie parafat luna viitoare, în contextul în care la București va avea loc expoziția BSDA 2024.

De asemenea, acest parteneriat reprezintă o nouă perspectivă pentru România de a deveni un hub în Europa pentru Hanwha Aerospace. Compania Hanwha dorește să fie un furnizor de încredere pentru Forțele Armate Române prin implicarea în câteva proiecte mari cum ar fi IFV Redback  şi apărare aeriană (sistemul Chunmoo).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel