Știrile zilei: Un F-16 al Turciei a doborât un Su-25 al Armeniei; Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM; Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un avion F-16 al Turciei, sursă foto: f-16.net
Un avion F-16 al Turciei, sursă foto: f-16.net

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marți, 29 septembrie.

1. UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI

Aeronava F-16 a Turciei a doborât avionul armean Su-25 în spațiul aerian al Armeniei. Aeronava F-16 a Turciei implicată în incident a decolat de pe Aeroportul Ganja din Azerbaidjan. Pilotul armean al aeronavei Su-25 a decedat. Turcia a reacționat prin vocea șefului Biroului de Comunicare al Președinției, Fahrettin Altun, care a declarat, potrivit publicației Ahaber că informația prezentată de Ministerul Apărării din Armenia nu e reală. 

 

2. Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat

Excelenţa Sa, Serghey Minasyan, ambasadorul Armeniei în România, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DefenseRomania, a vorbit despre escaladarea militară dintre Armenia și Azerbaidjan în Nagorno-Karabakh.

 

3. Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor

Armenia va folosi sisteme de rachete Iskander dacă Turcia va trimite în regiunea disputată Nagorno-Karabakh, avioane de luptă F-16 pentru a sprijini forţele armate azere.

 

4. Ministrul de externe polonez: Nu ne dorim o prezenţă militară sporită în Belarus

Ministrul de externe polonez Zbigniew Rau consideră că este în interesul ţării sale să susţină societatea civilă care apare în Belarus şi să promoveze democraţia în vecinul său de la est.

 

5. Testat în luptele din Siria, elicopterul Ka-52 intră într-un program de modernizare

În urma participării la luptele din Siria, compania Russian Helicopters a anunțat că elicopterul Ka-52 intră într-un proces de modernizare.

 

6. Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM

Rostec a lansat producția în serie a elicopterelor de atac modernizate Mi-28NM. Aceasta este o versiune actualizată a Mi-28N Night Hunter. Cercetările privind modernizarea acestuia au început în 2009.

 

7. Geoană: Un atac cibernetic împotriva unui aliat poate activa Articolul 5 al NATO

În cadrul Forumului CYBERSEC organizat de Institutul Kosciuszko din Polonia, secretarul general adjunct al NATO a declarat că Alianța ia foarte în serios progresele tehnologice și că a luat deja câteva decizii importante în ultimii ani pentru a deveni mai „pregătiți și securizați cibernetic”.

 

8. Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29

În urmă cu aproape trei ani, a fost semnat un acord cadru între Bulgaria și Rusia, în valoare totală de aproape 48 de milioane de dolari, pentru repararea a 15 avioane MiG-29, dar, după cum a precizat săptămâna aceasta presa de la Sofia, Moscova nu respecta termenele contractuale şi întârzie reparațiile.

 

9. Bani europeni şi elicoptere americane. Italia tânjeşte la programul de elicoptere Future Vertical Lift (FVL) al Statelor Unite

Italia are în vedere utilizarea fondurilor oferite de Uniunea Europeană pentru relansarea economiei sale, puternic zguduită de pandemia de coronavirus, ca modalitate de finanțare a programelor de înzestrare militară. Cel puţin asta susţine publicaţia Defense News care precizează că Italia se uita şi către programul de elicoptere Future Vertical Lift (FVL) al Statelor Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel